Sfaturi iscusite pentru o cultură de rapiță sănătoasă!

Și la rapiță, ca la orice cultură agricolă, nu se pot obține producții rentabile dacă de la semănat și până la recoltare nu se intervine, pentru a avea o cultură liberă de boli, buruieni și dăunători.

În funcție de situația din teren, pentru erbicidare în preemergenta se pot utiliza următoarele produse:

  • în cazul în care fermierii optează pentru lucrări minime sau no till, se poate aplica înainte sau imediat după semănatul culturii de rapiță unul din erbicide pe bază de glifosat: NASA 360 SL, ROUNDUP EXTRA, ROUND CLASSIC PRO sau ROUNDUP ENERGY.
  • în solele în care s-a făcut pregătirea terenului, se recomandă erbicidele: CLOMATE și TENDER.

În solele în care, după răsărirea culturii, apare samulastra de cereale păioase, vă recomandăm unul dintre erbicidele: FUSILADE MAX, LEOPARD 5 EC sau RANGO.

Pentru combaterea dăunătorilor care apar în toamnă, vă recomandăm insecticidele: FASTER DELTA, FASTER GOLD și MOSPILAN 20 SP.

Pentru combaterea agenților patogeni care apar în toamnă, vă recomandăm unul dintre fungicidele: PROMINO 300 EC, SALVATOR 25 EW și ZIZAN 500 SC, dar și biogunficidul POLYVERSUM. Aceste produse, pe lângă efectul fungicid, acționează și că regulatori de creștere, pregătind mai bine plantele pentru iernare.