Shrek – eroul recoltei de rapiță!

Știați că potențialul genetic excelent de producție și stabilitatea producției în condiții de secetă fac din Shrek un hibrid de rapiță de elită.

Hibridul Shrek are o dezvoltare viguroasă din toamnă, colet puternic cu acumulare foarte bună de substanțe de rezervă și zaharuri, ceea ce îi conferă o rezistență mărită la gerurile puternice de peste iarnă. Vigoarea sporită după răsărire îl face pretabil la semănatul întârziat- sfârșit de septembrie, obligatoriu regulator de creștere în toamnă datorită dezvoltării luxuriante.

Hibridul are o ramificare puternică de la bază(sunt suficiente 40 b.g./mp), număr mare de silicve,ferme, nedehiscente până la recoltare, cu scuturare redusă chiar la intemperii, asigurând în final producții foarte bune și constante. Shrek prezintă rezistență mare la Phoma și toleranță bună la bolile foliare, ale tulpinei și silicvelor( Putregaiul alb, Alternarioza, Putregai cenușiu si Cilindrosporioza). Pretabil și în tehnologii minimale, acest hibrid dezvoltă plante de înălțime mare care au o toleranță bună la cădere.