
Pibrac este un soi de grâu semi-timpuriu, aristat, care oferă producții record datorită adaptabilității și toleranței ridicate la boli. Este ideal pentru industria de morărit și panificație, aspecte date de productivitatea ridicată, stabilă și de indicii de calitate foarte buni. Soi intensiv, cu potențial excepțional de producție datorită toleranței bune la boli, inclusiv Fusarium, Pibrac este o alternativă pentru cultivarea după porumb.
Pibrac are un conținut de proteină de calitate superioară: >12%, cel mai bun pachet de toleranțe la boli, o capacitate ridicată de înfrățire și masă hectolitrică & MMB ridicate.
Soiul de grâu Pibrac a fost testat, iar rezultatele au confirmat așteptările. Anul acesta, Pibrac a obținut un rezultat de producție STAS de 8688 kg/ha, conținut de proteină de 15.6%, clasându-se pe locul 2 din 82 de soiuri, în platforma demonstrativă organizată de Merpado.
Descoperiți caracteristicile Pibrac, aici: https://www.syngenta.ro/product/seed/grau-de-toamna/pibrac