Soluţii iscusite pentru combaterea manei din cultura viței de vie!

Mana viței de vie, boală cauzată de ciuperca Plasmopara viticola, este una dintre cele mai păgubitoare boli ale viței de vie. Mana este favorizată de precipitațiile abundente, cer acoperit, umiditatea crescuta în aer, prezenta apei pe organele afectate, temperaturi atmosferice intre 10 și 30°C, etc., condițiile meteorologice din utima perioada fiind prielnice apariției bolii.

Prin urmare, fie preventiv, sau chiar după apariția primelor simptome ale bolii, specialiştii ALCEDO recomandă efectuarea unui tratament cu unul din fungicidele MANOXIN MIX sau MANOXIN COMBI.

MANOXIN MIX este un fungicid cu o formulare specială, care are în compoziție două substanțe active (metalaxil 8% + mancozeb 64%). Produsul exercită o dublă activitate – de contact și sistemică și are acțiune atât preventivă, cât și curativă. Prin intermediul componenței sale sistemice (metalaxil), foarte mobilă în plantă, produsul asigură o bună protecție atât a vechilor, cât și a noilor creșteri survenite după aplicarea tratamentului. Mancozebul, prin acțiunea sa de contact, inhiba germinarea sporilor ciupercilor patogene care produc mana.

MANOXIN COMBI (metalaxil 8% + cupru din oxiclorură de cupru 40%) este un fungicid cu dublă activitate, de contact și sistemică, ce are atât acțiune preventivă, cât și curativă. Metalaxilul, prin mobilitatea sa în plantă, asigură o bună protecție și noilor creșteri pe o perioadă de maxim 14 zile, iar oxiclorura de cupru (componenta de contact), prin acțiunea preventivă, conferă protecție împotriva noilor infecții, prin formarea unui strat protector pe suprafața plantei. Totodată, cuprul prezintă și proprietăți bactericide.