Syngenta – comunicări legate de unele modificări apărute în domeniul de utilizare a unor produse de protecția plantelor

Compania Syngenta dorește să informeze toți utilizatorii de produse de protecția plantelor cu privire la modificările apărute în domeniul de utilizare a unor produse de protecția plantelor.

Modificările apărute în domeniul de utilizare a produsului VERTIMEC®

Pentru conformarea cu noile Limite Maxime de Reziduuri (LMR) aprobate la nivelul Comisiei Europene pentru substanța activă abamectin, compania Syngenta Agro S.R.L. a solicitat revizuirea, în Certificatul de omologare al produsului Vertimec 1,8 % EC, a indicațiilor de utilizare, astfel încât să se respecte noile LMR. În consecință, apar următoarele modificări în domeniul de utilizare:

  • Măr, păr, gutui și salată – retragerea utilizării;
  • Castraveți – reducerea dozei de utilizare de la 60-80 ml/hl la 60 ml/hl;
  • Ardei, căpșun, mur și zmeur – reducerea dozei de la 1-1,2 l/ha la 1 l/ha, cu maxim 1 aplicare pe an, cu excepția ardeiului (pentru ardei sunt permise 3 aplicări pe an);
  • Tomate – reducerea numărului de aplicări pe an de la 5 la 3.

Modificările apărute în domeniul de utilizare a produsului VOLIAM TARGO®

Pentru conformarea cu noile Limite Maxime de Reziduuri (LMR) aprobate la nivelul Comisiei Europene pentru substanța activă abamectin, compania Syngenta Agro S.R.L. a solicitat revizuirea, în Certificatul de omologare al produsului Voliam Targo®, a indicațiilor de utilizare, astfel încât să se respecte noile LMR. În consecință, apar următoarele modificări în domeniul de utilizare:

  • Retragerea utilizării la culturile de măr și păr.

Menționăm că acest anunț nu este un act de informare legislativă și nici o opinie legală cu privire la informațiile pe care le conține. Acest document nu înlocuiește și nici nu suplinește obligația terților de a se informa și de a se conforma cu dispozițiile legale aplicabile activitățillor pe care le desfășoară.