Tanymecus și soluțiile pentru tratamentul seminței de porumb și floarea soarelui

Problemele pe care le avem din cauza atacului rățișoarei porumbului (Tanymecus dilaticollis), atât la plantele de porumb, cât și la cele de floarea soarelui, când acestea sunt în primele faze de vegetație, sunt arhicunoscute.

De asemenea, nici până în ziua de astăzi nu s-a găsit o alternativă viabilă pentru a înlocui tratamentul semințelor cu substanțele active din clasa neonicotinoidelor, motiv pentru care în România se acordă derogare, în fiecare an, pentru folosirea acestor substanțe active la tratamentul semințelor.

În acest an, MADR a venit în sprijinul fermierilor și a aprobat tratarea semințelor de porumb și floarea soarelui cu NUPRID AL 600 FS (600 g/l imidacloprid) în perioada 25 ianuarie – 24 mai 2022, în zonele și pe suprafețele puternic afectate de atacul dăunătorilor Tanymecus dilaticollis și Agriotes spp., conform Autorizației nr. 18052/17.12.2021.

Atenție! Tratamentul semințelor de porumb și floarea soarelui va fi efectuat numai de către prestatorii de servicii autorizați și cu respectarea condițiilor derogării. Pentru mai multe detalii despre oferta noastră vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră. Informații găsiți și în aplicația ALCEDO, disponibilă în AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO