Târgul FarmConect România – Un eveniment dedicat agriculturii!

Ediția a doua a FarmConect România va avea loc în intervalul 31 august – 03 septembrie 2023, la Slobozia, și va integra toate categoriile de interes pentru sectorul agro-alimentar: fermieri, procesatori, consumator final. Aici este locul unde se vor reuni producători locali de hrană și de materii prime pentru industrie, producători, distribuitori de inputuri, fabricanți și comercianți de utilaje agricole și tehnologii digitale, esențiali pentru o agricultură performantă.

”Noi, Forumul APPR, alături de Primăria Municipiului Slobozia și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița, ne propunem să dezvoltăm acest proiect FarmConnect pe care îl dorim a fi un târg reprezentativ pentru zona noastră, pentru județul nostru și în plus am fi foarte bucuroși dacă locuitorii, agricultorii și consumatorii ar salva în agendă data cu acest eveniment. Cred că a sosit timpul ca toți cei care consumă produsele noastre, să vadă cum sunt aceste produse. Ne dorim ca târgul FarmConnect să poată contribui la dezvoltarea orașului și a județului având în vedere că potențialul Bărăganului este imens!”, a menționat Nicolae Sitaru, președintele Forumului APPR.

Vor fi prezentate concepte de agricultură tradițională și soluții moderne care vor modela viitorul sectorului agro-alimentar către performanță și sustenabilitate.

Dacă prima ediție a Târgului agricol FarmConect România de anul trecut, organizat la Slobozia în inima Bărăganului, a reunit peste 100 de parteneri din domeniul agricol, anul acesta așteptările sunt mult mai mari. În acest context, pregătirile pentru cea de-a doua ediție au început deja, prin organizarea mai multor haburi tematice.

Trebuie să vă anunț că la ediția din acest an a târgului FarmConect vor participa și specialiști internaționali care vor vorbi în conferințele organizate despre piețele cerealelor și oleaginoaselor, despre politica fluxurilor agricole, despre echilibre fragile și inegalități planetare. Vom avea speakeri de mare interes care vor prezenta cele mai relevante tehnologii și vor vorbi despre tot ce înseamnă agricultura de precizie și regenerativă, despre neutralitatea climatică și despre cum ne putem gestiona mai bine resursele, respectiv cum putem stoca carbonul sau cum putem fi producător de energie regenerabilă.

Valorile care stau la baza organizării târgului FarmConect sunt transparență, sustenabilitate, comunitate și informare corectă. Practic, aceste elemente definitorii reprezintă tot ceea ce ne dorim ca asociație profesionață”a precizat Cristina Cionga, directorul adjunct al Forumului APPR.

Târgul FarmConect România este un eveniment organizat în semn de apreciere pentru jucătorii din domeniul agriculturii și industriei agro-alimentare.

”Târgul FarmConect România s-a născut din inițiativa acestui grup inimos de fermieri din zona Bărăganului, care în urmă cu câțiva ani au început tot felul de deplasări și de excursii tematice în diferite zone ale lumii, unde au avut oportunitatea să vadă că majoritatea târgurilor de profil sau evenimentelor importante agricole erau organizate de structurile de fermieri. Practic, așa a apărut ideea organizării acestui târg în inima Bărăganului, acolo unde a luat ființă cu ani în urmă și APPR. 

Anul acesta organizăm cea de-a doua ediție și dorim să mulțumim autorităților locale și județene: Consiliului Județean, Primăria Municipiului Slobozia și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ialomița – ADI, care sunt alături de noi și au înțeles că împreună putem fi mai puternici, mai buni și putem arăta o altă față a acestei zone, care este eminamente agricolă”, a subliniat Alina Crețu, director executiv al Forumului APPR.

Și jucătorii din agribusiness au apreciat initiativa organizării unui târg agricol într-o zonă cu potențial agricol și de interes economic.

“FarmConect România este un nou eveniment dedicat agriculturii, care ne-a adus mai aproape de fermieri și de perspectivele lor într-un mod profesionist și interactiv. Amplasarea în centrul cordonului cerealelor din Bărăgan și dinamismul evenimentului au făcut din FarmConect surpriza plăcută a anului 2022! Vom fi acolo și în 2023, pentru că locul nostru este alături de fermieri!”a transmis Mihai GHEORGHE, Director Comercial Bayer CropScience România.

”Modelăm viitorul agriculturii cu fiecare pas pe care îl facem astăzi. La Netafim, powered by EPRS Romania, ne dedicăm oferirii de soluții de irigații complete și personalizate, care răspund nevoilor specifice ale fiecărui fermier. Participarea noastră la evenimentul FarmConect România reprezintă o oportunitate excelentă de a ne împărtăși angajamentul și expertiza: folosim tehnologie de ultimă generație – de la cele mai noi produse din domeniul irigațiilor, la instrumente de agricultură de precizie, precum senzorii de sol și stațiile meteo, inclusiv soluții de automatizare și control la distanță. Așteptăm cu nerăbdare să contribuim la dialogul despre dezvoltarea și sustenabilitatea agriculturii românești în cadrul evenimentului FarmConect România”, a spus Marius EFTENE, Marketing Manager, Netafim, powered by EPRS România.

Pentru informații suplimentare despre FarmConect România accesați https://farmconect.farmforum.ro/ și pagina de Facebook FarmForum.

#FarmConectRomania

#TargulAgriculturiiRomanesti

#delafermieripentrufermieri

#delafermieripentruconsumator