Tehnologia iscusită pentru protecția porumbului împotriva buruienilor

Una din cele mai importante lucrări de întreținere ale culturii de porumb este combaterea buruienilor, această cultură fiind sensibilă la îmburuienare, mai ales în primele faze de vegetație. Combaterea chimică a buruienilor din cultura porumbului asigură importante sporuri de producție.

Pentru combaterea unui spectru larg de buruieni, specialiștii ALCEDO recomandă asocierea erbicidelor KIDEDA și ASTRAL 40 OD.

KIDEKA (100 g/l mesotrione) combate un spectru foarte larg de buruieni dicotiledonate din cultura de porumb, dar și unele buruieni graminee anuale. Este un erbicid de ultimă generație, utilizat în doză de 1.5 l/ha pentru porumb boabe, siloz și dulce, postemergent, când plantele de porumb au 2 – 8 frunze.

SPECTRUL DE ACȚIUNE:

1) BURUIENI DICOTILEDONATE: Teișor (Abutilon theophrasti), știr (Amaranthus retroflexus), Loboda sălbatică (Chenopodium album), Ciumăfaie (Datura stramonium), Busuioc sălbatic (Galinsoga parviflora), Muștar sălbatic (Sinapsis arvensis), Zârnă (Solanum nigrum), Loboda (Atriplex patula), Traista ciobanului (Capsella bursa pastoris), Fumăriță (Fumaria officinalis), Turiță (Galium aparine), Troscot (Polygonum aviculare), Hrișcă urcătoare (Polygonum convolvulus), Cornuți (Xanthium strumarium), Samulastră de floarea soarelui (Helianthus annuus), Palamidă (Cirsium arvense);

2) BURUIENI MONOCOTILEDONATE ANUALE: Meișor (Digitaria sanguinalis), Iarba bărboasă (Echinochloa crus-galli), Mei (Panicum miliaceum). Pentru o combatere eficientă a buruienilor graminee anuale și perene, se recomandă asocierea erbicidului KIDEKA cu erbicidul graminicid ASTRAL 40 OD (40 g/l nicosulfuron). Spectrul acțiunii erbicide cuprinde buruieni monocotiledonate anuale (incluzând specii de Setaria, Echinochloa, Digitaria, Panicum, Lolium și Avena) pentru care doza recomandată este de 0,8 l/ha și monocotiledonate perene (Sorghum halepense din rizomi și din semințe, Agropyron repens), pentru care doza recomandată este de 1-1,5 l/ha.

Pentru mai multe informații despre aceste produse, vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră agricolă sau rămâneți conectați la întreaga ofertă ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicației ALCEDO pentru fermieri iscusiți, disponibilă acum din AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO