TERRASTRIP ZN 8R / 75 – NOUL scarificator pentru lucrarea solului în benzi în adâncime

TERRASTRIP ZN 8R / 75 este un scarificator purtat pliabil cu lățimea de lucru de 6 m, proiectat pentru lucrarea solului în benzi în adâncime pentru culturi de floarea-soarelui și porumb, cu o distanță între rânduri de 70 și 75 cm. Noul scarificator TERRASTIP ZN 8R / 45, proiectat pentru lucrarea solului în benzi în adâncime unde se cultivă cu o distanță între rânduride 45 și 50 cm (sfeclă de zahăr …).

Scarificatorul TERRASTRIP ZN purtat are un cadru din oțel Alform de înaltă rezistență și două rânduri de dălți cu aripioare. Fermierul poate alege între dălțile Zero-mix, pentru decompactare în adâncime fără amestecarea solului și a resturilor vegetale sau dălțile Active-mix pentru amestecarea solului cu resturile vegetale. Dălțile au protecție hidraulică. Fermierul poate acum să opteze  pentru tăvălugii posteriori pentru lucrarea solului în benzi în funcție de condițiile de sol din ferma sa.

Se recomandă completarea operațiunii de scarificare cu TERRASTRIP ZN 8R / 75 cu fertilizarea directă în zona de rădăcină a plantelor. Acest lucru se poate realiza prin agregarea scarificatorului cu buncărul tractat COMBI SYSTEM CS, FERTI-CART FC sau cu buncărele frontale: FERTI-BOX FB_F și FERTI-BOX FB_F DUAL.

Tehnologia TERRASTRIP a trecut prin mai multe teste agronomice sezoniere în ferme de renume și poate fi recomandată ca o metodă care promovează productivitatea. În același timp, este rentabil și are un efect pozitiv asupra protecției mediului și asupra capacității solului de a face față consecințelor schimbărilor climatice. Poate fi utilizat în tehnologia de cultivare a sfeclei de zahăr și a porumbului, precum și pentru rapiță, iar BEDNAR dezvoltă o tehnologie TERRASTRIP 8R / 25 de semănat pe două rânduri, cu o distanță între rânduri de 25 cm.