Timac Agro România – Este în natura noastră să creăm sinergii!

Astăzi, a avut loc la Centrul de Conferințe K2, din Poiana Brașov, Convenția anuală Timac Agro România cu prezența numeroasă a producătorilor agricoli, distribuitorilor, partenerilor dar și a jurnaliștilor din presa agricolă.

Convenția s-a desfășurat în trei sesiuni, prima dedicată distribuitori, a doua fermierilor parteneri, iar cea de a treia le-a revenit specialiștilor companiei care au prezentat soluțiile Timac Agro menite să aducă progres în inovație. Toate cele trei paneluri și-au propus să ofere transparență și inspirație pentru toți jucătorii din agricultură.

Subiectele dezbătute au vizat recentele dezechilibre în tot lanțul din sistemul agricol, dar și adaptarea la contextul pietei, la noile tehnologii, la diversitatea din agribusiness, și la strategia pentru perioada urmatoare.

Distribuitorii au participat la prima sesiune de dezbatere, pe teme de maxim interes pentru industria agricolă. Saed Hamzeh, Agrinvest – CCO Agrinvest (distribuitor la nivel național), Narcis Niță – administrator Biz Solutions (distribuitor zona Oltenia – județele Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți), Octavian Săvoiu, administrator Medicago (distribuitor zona Bărăgan – județele Ialomița, Călărași), Cătălin Duma, director comercial Merpano – (distribuitor zona de Vest) și Vasile Marin, administrator, GVA Marcom (distribuitor segment horticultură pe zona Galați, Brăila – bazinul legumicol Matca) au fost reprezentanții distribuitorilor care au participat la primul panel.

Speakerii au evidențiat care au fost provocările acestui an în ceea ce privește piața de îngrășămintele prin prisma distribuției și care au fost soluțiile în contextul volatilității cererii și ofertei, în 2023. Distribuitorii au vorbit despre politica legată de stocurile de marfă, despre creșterea vânzărilor în contextul actual din piață dar și despre evoluția business-ului ca urmare a colaborării cu Timac Agro România.

Distribuitorii au subliniat faptul că Timac Agro România este partenerul ideal pentru piața agricolă, grație calității și eficienței soluțiilor și tehnologiilor lansate în piață.

Printre fermierii participanți în cadrul panelului s-au numărat: Valeriu Ghinea – Arsat Agricultura, Romulus Oprea – Romion Agri&Co, Bogdan Pantazii – Agrocomplex Lunca Pașcani, Alexandru Haita – Alvalex, Daniel Donisei – Alvalex, Dan Jigau – Agromec Vidra.

Producătorii agricoli au vorbit în al doilea panel despre principalele provocări pe care le-au întâmpinat în acest an, dar și despre importanța soluțiilor de fertilizare pentru viitorul fermei. A fost punctat faptul că fertilizarea este una dintre principalele verigi tehnologice în culturile agricole și că noile soluții de fertilizare lichidă propuse contribuie la evoluția și dezvoltarea plantelor, aducând valoare adaugată culturilor agricole din România.

Concluzia emisă de fermierii participanți la panel a fost că toate tehnologiile propuse de Timac Agro fac din companie un partener constant și important pe termen lung pentru fermele din România.

În al treilea panel, specialiștii companiei au evidențiat gama Synertech a fertilizanților lichizi cu aplicare la sol, care revoluționează agricultura. Această gamă este fabricată în unitatea modernă de producție de la Brăila – Centrul Industrial Danubius al Timac Agro România.

”Planificarea atentă a anului agricol și alegerea soluțiilor performante ne ajută să construim o agricultură sustenabilă. An de an, aceste pregătiri minuțioase alături de fermierii și partenerii noștri de business, garantează producții sănătoase și profitabile deoarece misiunea Timac Agro rămâne aceea de a ajuta fermierii să realizeze o agricultură durabilă și cu o profitabilitate crescută.

Este în natura noastră să creăm sinergii deoarece ceea ce ne diferențiază astăzi în piața este unicitatea soluțiilor de fertilizare, nivelul serviciilor oferite și proximitatea față de fermieri prin intermediul echipei de specialiști în nutriție vegetală Timac Agro – un adevărat mixt de sinergie.

Da, este în natura noastră să susținem productivitatea fermierilor români și să dezvoltăm tehnologii agricole performante și sustenabile pentru un viitor mai bun. În acest an agricol dificil cu dezechilibre în tot lanțul din sistemul agricol, Timac Agro România este alături de fermieri aducând în fermele din România o gamă nouă de produse adaptate condițiilor climatice actuale – soluții nutriționale sub formă lichidă! Este vorba despre gamă SYNERTECH, îngrășăminte lichide, soluții adaptate la profilul local gândite și testate special pentru piața din România.

An după an am reușit să creștem, astfel încât să devenim unul dintre liderii pieței de fertilizanți din România. Suntem onorați să celebrăm alături de fermieri, distribuitori, presă, parteneri de business într-un cadru sinergic parteneriatele de succes care ne leagă”, a transmis participanților, Adrian Dragan, CEO Timac Agro Romania, Moldova și Ucraina.