Timac Agro România, un plan de fertilizare eficient la Lotul Olimpic al Fermierilor!

Responsabilă de fertilizarea câmpului expozițional de grâu de la „Ziua Grâului Bărăgan  2021- Lotul Olimpic al Fermierilor” a fost compania Timac Agro România. Planul de fertilizare a început odată cu semănatul când au fost aplicate 150 kg/ ha de MAP ( 11: 52: 0). În vegetație pe data de 12 noiembrie 2020 s-a intervenit cu 2l/ha de Fertiactyl Trium.

Datorită celor 4 componente active din clase diferite, Fertiactyl Trium va stimula planta să producă mai multă energie, o va canaliza către dezvoltarea sistemului radicular, în același timp oferind plantei o nutriție perfect adaptată pt această perioada atât prin elementele minerale prezente în produs cât și prin disponibilizarea elementelor din sol”, a explicat Marius Marica marketing manager Timac Agro România. 

Anul acesta, pe 2 martie s-au mai aplicat și 250 kg/ha de azotat de amoniu, revenindu-se pe data 9 aprilie, cu încă 150 kg/ha. Pe data de 10 mai  2021 s-au mai utilizat în planul de fertilizare 30l/ha de InFolen.

Infolen  aduce un aport eficient și dinamic de azot chiar și în condiții meteorologice limitate asigurând o stimulare a activității enzimatice a celulelor frunzelorprecum și  o eficiență demonstrată în privința randamentului și a calității recoltei.InFolen este asocierea dintre anumite elemente minerale și un activator fiziologic, cu scopul de a furniza culturilor elementele minerale de care au nevoie, dar și de a acționa asupra anumitor procese metabolice cu impact în randamentul culturilor. Această nouă gama de fertilizanți este destinată culturilor de păioase cu scopul de a furniza elemente minerale cheie în fazele vegetative implicate direct în randamentul culturii și anume: faza de burduf la păioase și faza de 6-8 frunze la porumb. După cum știți, la cerealele păioase 80% din proteină se formează înainte de apariția spicului, astfel pentru a maximiza producția este nevoie de formare de proteină și după inspicat, asadar nutrienți disponibili și activitate fiziologică susținută ”, a mai adăugat Marius Marica