TORO – Grapă rotativă pliabilă de 7 metri, concepută pentru a satisface necesitățile noilor generații de tractoare de mare putere

TORO HD, grapa rotativă pliabilă de la Maschio Gaspardo, a fost concepută pentru a satisface necesitățile noilor generații de tractoare de mare putere. Solutiile gasite si adaptate, garanteaza o rezistenta marita si rezultate ulterioare motivante chiar si in conditii grele de lucru. Cutiile de viteze laterale ale versiunii HD sunt acum supradimensionate pentru a putea lucra chiar si cu tractoare de puteri mari. Atasata la tractor de pana la 400 CP, TORO HD are capacitatea de a concura cu oricare dintre modelele de top de pe piață.

TORO HD poate fi echipata cu un scormonitori urme tractor pentru a reduce compactarea solului. Datorită sistemului său practic cu 4 șuruburi, poate fi mutata de-a lungul șinei frontale pentru a menține o poziție centrală în spatele tractorului. În cazul roților extra late de tractor, se poate adăuga un dispozitiv suplimentar de ștergere a urmelor.

Sistemul de urmarie a solului, standard, permite urmarea morfologiei solului, menținând uniform solul deja lucrat.

Tratamentele mai bune și materialele de înaltă rezistență au crescut rezistența globală a TORO fără a crește greutatea sa globală.

Cadrul, structura transmisiei rotorului, lamele și rulmenții sunt acum mai rezistente și fiabile.

Sistemul de cutite QUICK-FIT permite utilizatorului să le înlocuiască rapid printr-o răsucire a sistemului QUICK-FIT, acest lucru reducand la minim perioadele de întrerupere și crescand siguranța; mai mult cutitele anti-uzura din tungsten sunt până la de 3 ori mai rezistenți. Rulmenții au fost aleși pentru a asigura rezistență maximă la sarcini de lucru mari.

Sistemul oferă fiecărui rotor mai multă flexibilitate, îmbunătățind rezistența atât la forțele verticale cât și orizontale. Datorită distantei mari între rulmenți, rotorul atinge o stabilitate ridicată, limitând vibrațiile și uzura.

Cadrul a fost reconceput pentru a opera in plan înclinat, consolidând punctele critice pentru o durabilitate crescută. Fiecare trasnsmisie laterală are un arbore cu came de siguranță; în caz de întrerupere, siguranța acționează independent pe cele două secțiuni, reducând efortul pe angrenaje.

Cutia de viteze este echipată cu angrenaje de oțel întărite și include două kit-uri suplimentare de rulmenți (6 în total). Caracteristicile ca ventilația forțată, angrenaje intarite, garnituri Viton și ulei sintetic în interiorul cutiei de viteză garantează performanțe excelente chiar și la temperaturi ridicate.

TORO LĂȚIME DE LUCRU

(cm)

LĂȚIME DE TRANSPORT

(cm)

ADÂNCIME DE LUCRU

(cm)

CUTITE

Nr.

VITEZE ROTOR

rpm

PUTERE TRACTOR

(cai putere)

5000 500 240 28 40 standard :353

opțional: 293/422

160-400
6000 600 240 28 48 180-400
7000 700 240 28 56 250-400