Tradus sprijină vânzătorii de pe platformă și oferă o reducere de 30% a costurilor de promovare

Tradus.com, platformă online globală pentru tranzacționarea vehiculelor comerciale rulate și a echipamentelor grele, oferă o reducere de 30% a prețurilor la anunțurile de pe platformă pentru toți vânzătorii lor încă de la începutul acestei luni.

Măsura de ajutor este menită să consolideze piața vehiculelor comerciale rulate și a utilajelor grele și să susțină cele mai recente evoluții pozitive: potrivit asociației ACEA, cererea de vehicule comerciale din Europa și-a revenit recent, în special pe segmentul vehiculelor comerciale ușoare. Cele mai recente date ACEA arată că înregistrările de noi autoutilitare în Uniunea Europeană au crescut ușor (+ 0,7%) în octombrie 2020 comparativ cu 2019.

De asemenea, în România, ACEA vede evoluții pozitive pe piață: din aprilie, cererea de vehicule comerciale a prezentat semne clare de revenire și în octombrie a existat un plus puternic de 5% pe segmentul vehiculelor comerciale ușoare.

„În contextul în care activitatea locală pe piața vehiculelor comerciale prezintă semne de îmbunătățire, dar la nivel european sunt impuse noi restricții și continentul s-ar putea confrunta cu un nou lockdown, dorim să găsim soluții pentru a sprijini comercianții de pe platformă care provin din industrii cheie. Această decizie are rolul de a încuraja comercializarea vehiculelor comerciale rulate în perioada următoare, de aceea pachetele de promovare de pe Tradus au prețuri mai competitive acum”, spune Nadja Sörgel, General Manager la Tradus.

Reducerea de 30% a costurilor de promovare permite acum comercianților să vândă vehicule comerciale second hand la un preț mai mic prin intermediul portalului. În plus, deoarece vânzătorilor de pe Tradus nu li se aplică niciodată un comision atunci când realizează o vânzare, această măsură de ajutor ar trebui să îi încurajeze să posteze mai multe oferte pe platformă. Prețurile variază în funcție de numărul de anunțuri. De exemplu, cu pachetul Tradus Basic, prețul unui anunț variază între 2,5 euro și 10 euro, în funcție de numărul de listări.

Nu numai vânzătorii de vehicule comerciale rulate au beneficii pe platforma Tradus. De asemenea, cumpărătorii se bucură de instrumentul unic de comparare a prețurilor „Tradus Market Value”. Acest instrument permite cumpărătorilor să găsească rapid și ușor cea mai favorabilă ofertă și să facă cea mai bună alegere pentru nevoile lor, ceea ce poate fi de ajutor mai ales în momente dificile ca acestea.

Despre Tradus

Tradus este o platformă online globală pentru vehicule comerciale și utilaje grele rulate. Platforma de anunțuri, cu sediul în Amsterdam (Olanda), este specializată în următoarele sectoare: transporturi, logistică, construcții și agricultură. Lansată în 2017, platforma B2B conectează cumpărătorii și vânzătorii din peste 50 de țări cu scopul de a face tranzacționarea cu vehicule comerciale second hand mai ușoară și mai transparentă prin utilizarea datelor și tehnologiilor inteligente.

Prin abordarea sa inovativă bazată pe date, Tradus schimbă fundamental comerțul cu bunuri de capital uzate. Tradus a fost prima platformă de tranzacționare care a introdus 100% transparența prețurilor pe piața vehiculelor comerciale. În acest scop, experții în date ai platformei au dezvoltat Tradus Market Value (TMV), o metodă complexă de calcul bazată pe algoritmi inteligenți și milioane de date pentru a determina prețurile pieței pentru anumite vehicule. Compararea prețurilor ofertelor cu prețurile practicate în mod obișnuit pe piață arată dacă un preț este rezonabil. Acest lucru facilitează deciziile de achiziție și fixarea prețului. În plus față de numeroase alte servicii, Tradus oferă acces la o cerere și ofertă internațională.

Tradus face parte din portofoliul de companii al grupului OLX, furnizorul principal de platforme online pe piețele emergente. Grupul reunește peste 20 de piețe cu peste 300 de milioane de utilizatori lunar sub acoperișul său și este activ în mai mult de 30 de piețe de pe cinci continente. Este numărul unu în unele dintre cele mai importante piețe emergente din lume, cum ar fi Rusia, India și Brazilia.