Umiditatea favorizează apariția bolilor, Alcedo oferă soluţia!

Umiditatea creează condiții favorabile pentru apariția unor boli, atât în cazul culturilor de cereale păioase, cât și la legume, vița de vie sau în pomicultură.

Acum este momentul în care trebuie să intrăm pentru tratamentul 3 la cereale păioase că să protejăm spicul de agenți patogeni foarte periculoși, așa cum este Fusarium spp., dar și aparatul foliar, pentru menținerea verde pe o perioadă mai lungă de timp și pentru hrănirea spicelor.

Soluția iscusita este Salvator 25 EW, ce conține 250 g/l tebuconazol, alături de Comet (200 g/l piraclostrobin). Dar nu numai cerealele păioase au nevoie de protecție.

Salvator 25 EW combate făinarea la măr, viță de vie și castraveți, alternarioză la tomate, rapănul la măr sau monilioza la speciile de sâmburoase.

Despre Salvator 25 EW știm că este un fungicid cu acțiune preventivă, curativă și eradicativă, absorbit în țesuturi în 2 ore de la aplicare. El se translocă acropetal și are un efect de lungă durată (10-14 zile) ceea ce îl recomandă pentru tratamente în această perioadă.