Un eveniment dedicat cercetării româneşti: “Ziua Porumbului Românesc”

În cadrul evenimentului “Ziua Porumbului Românesc 2019”, echipa Expert Agribusiness le-a prezentat fermierilor lotul demonstrativ cu hibrizii CERA, noutățile din portofoliu, comportarea acestora în condițiile acestui sezon, dar și aspectele legate de tehnologia de cultură a porumbului și situațiile specifice apărute în acest an.

Deschiderea a fost realizată de doamna Mariana Olteanu, administratorul firmei Expert Agribusiness, care a mulțumit în numele echipei tuturor invitaților pentru prezență.

“Astăzi sunteți parte a evenimentului nostru, «Ziua Porumbului Românesc». L-am numit așa pentru că suntem o firmă românească și producem sămânță din hibrizi de porumb românești, pentru fermierul român. Ceea ce dorim să vă prezentăm aici este munca noastră de cercetare, precum și rezultatele obținute de hibrizi atât în câmpurile proprii, cât și în cele ale fermierilor cu care colaborăm. Pentru că ne dorim să creștem, trebuie să facem schimb de experiență și să vă ascultăm impresiile, astfel încât să putem îmbunătăți în permanență activitatea noastră, precum și recoltele din fermele dumneavoastră.

Echipa cu care am reușit să realizăm aceste rezultate frumoase este prezentă astăzi aici și este formată din: cercetător-ameliorator, doamna Georgeta Dicu, colegii de la vânzări – Alexandru Gogoașe, Răzvan Voicu, Ștefan Roșca și Ionică Satco, șef stație condiționat semințe – Victoria Ivan, tehnician operator – Daniela Condurache, contabilitate – Alexandra Mihălcescu și Alina Ariton, logistică – Laura Voicu, relații fermieri – Carmen Nedelciu, marketing și publicitate – Liviu Dinu, gestionar – Ion Marin, distribuție marfă – Ștefan Moraru.. Le mulţumesc pe această cale şi am speranţa că vom continua cu succes activitatea în cadrul firmei Expert Agribusiness!”, a spus doamna Mariana Olteanu.

La rândul său, doamna Georgeta Dicu, cercetător-ameliorator, cu o experiență de 27 de ani în domeniu, i-a salutat pe cei prezenți şi le-a urat bun venit.

“Mărturisesc cu emoție că astăzi, aici, suntem prezente 4 din cele 5 surori şi toate lucrăm împreună în acest domeniu. Ceea ce pot să spun este că puterea și voința mea de a trece peste orice obstacol și de a merge mai departe se datorează și acestor tineri fermieri cu care avem o colaborare foarte bună. Eu le mulțumesc din suflet că mi-au acordat girul lor și au crezut în hibrizii realizați de noi, astfel încât, în ultimii doi ani, au putut să constate valoarea acestora.

Este foarte important să existe hibrizi românești pe piața internă, pentru că o țară care se respectă trebuie să aibă propriile rezultate care vin din cercetare. Sper ca evenimentul de astăzi să vă ofere o zi a informațiilor, pentru că eu îmi doresc să fie o discuție interactivă în care să învățăm cu toții din experiența fiecăruia”, a menţionat doamna Georgeta Dicu.

După momentul deschiderii a urmat vizita în câmp, unde specialiştii Expert Agribusiness le-au prezentat fermierilor hibrizii și noutățile din lotul experimental. Hibrizii utilizaţi au fost: CERA 270, CERA 320, EVO 3517, EVO 3617, CERA 380, EXP 3702, CERA 450, iar noutățile au fost EXP 3401, STAR 330 și STAR 390.

La finalul prezentărilor, concluziile și socializarea au avut loc într-o atmosferă plăcută, unde fermierii au luat prânzul și s-au bucurat de informații și tehnologii pe care să le aplice în fermele lor şi care să le aducă performanţe.