Ziua Porumbului de la Orezu este în plină desfăşurare

Astăzi, 12 septembrie, în localitatea Orezu, comuna Ciochina, din județul Ialomița, în cadrul fermei Elsit a inginerului Nicolae Sitaru, are loc cea de-a X-a ediție a evenimentului Ziua Porumbului.

Sărbătoarea este deja o tradiţie pentru agricultorii României, reprezentând cu siguranță cea mai așteptată manifestare de câmp din această toamnă. Ziua Porumbului este organizată de firma Elsit Com, având ca partener principal compania Bayer.

Cele 10 companii din agribusiness care au asigurat hibrizii pentru înfiinţarea loturilor cu porumb sunt: Corteva Agriscience, Dekalb, KWS Seminţe, Caussade Semences, Euralis Seminţe, Syngenta, Mas Seeds, RWA, Seminţe Fundulea şi INCDA Fundulea.

În urma recoltării, hibridul care a ocupat primul loc în ceea ce priveşte producţia a fost P0943 – FAO 490 de la compania Corteva Agriscience, care a asigurat 15.191 kg/ha, la STAS. De altfel, după cum a declarat fermierul gazdă Nicolae Sitaru, producţiile din acest an au avut de suferit din cauza secetei şi a arşiţei instalate în această vară în sudul ţării.

Chiar şi în aceste condiţii, recolta din loturile demonstrative de la Orezu s-a încadrat între 9 şi puţin peste 15 tone la hectar, conform datelor preluate din teren. Fiecare dintre cele 10 companii a utilizat câte 6 hibrizi în lotul însămânţat cu porumb.

Ceilalţi parteneri ai evenimentului sunt: Asociaţia Producătorilor de Porumb din România – APPR, Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR, companiile Claas, Isagri, Vantage, Valrom Exim, Groupama Asigurări, Toyota, Raiffeisen Bank, ETU Farm, Olmix şi AMPagri.

Echipa redacţiei Business Press Agricol şi reprezentantul Cotidianul Agricol participă la această sărbătoare şi vor relata în intervenţiile viitoare alte aspecte privind desfăşurarea manifestării de la Orezu.