Dalia plantă ornamentală cu proprietăți terapeutice!

Originară din Mexic, dalia este una dintre florile cele mai cunoscute din întreaga lume. Este o plantă decorativă care care înflorește începând cu lunile iunie, iulie până în toamnă. Înainte de a afla cum se plantează bulbii, este important să știm că locul în care îi va fi poziționată planta este decisiv în ceea ce privește frumusețea culorilor la înflorire. Locul de plantare trebuie să fie însorit, daliile suportând doar câteva ore pe zi de semiumbră.

Momentul optim pentru plantare este primăvara, din martie pană în mai, depinde de regiunea în care va crește. Important este să fi trecut pericolul de brumă târzie întrucât nu rezistă la temperaturi de sub 0° C. Este recomandat ca pământul să fie bine drenat și bogat în substanțe nutritive. Distanța dintre bulbi trebuie să fie destul de mare între (60-80 cm) în caz contrar, la înflorire își vor crea umbră reciproc iar ele sunt dependente de lumină.

După plantare este necesar să ținem cont de câteva reguli: Asigurați-vă că solul este ud în permanență; Pentru plantele bogate în ramificații se poate rupe vârful de creștere; Se poate tăia vârful de creștere al lăstarilor din mugurii de pe tulpină, după ce s-au format 3 perechi de frunze; Se pot elimina și lăstarii laterali care se formează pe tulpina principală.

Toamna este necesar ca bulbii să fie scoși din pământ pentru a fi protejați de frig și umezeală pe parcursul întregii ierni.

Lucruri mai puțin cunoscute despre dalie:
În secolul XX, cercetătorii au utilizat extrasul din bulbi să creeze zahăr pentru diabetici; În prezent, extractele din tuberculii daliei sunt testați pentru funcționalitatea rinichilor și a ficatului; Pe vremea aztecilor, războinicii plecau la război cu o dalie în piept întrucât era considerată floarea vieții. Daliile sunt simbolul zodiei Leu și sunt aducătoare de bine în casele în care sunt crescute de nativii din zodiei.