4 motive pentru a alege un covor vegetal de mazăre în fermă!

Covoarele vegetale joacă un rol important în structura culturilor dintr-o fermă.

De ce să cultivați mazărea ca un covor vegetal în fermă ?

1. Mazărea este o plantă leguminoasă care are capacitatea de a fixa azotul atmosferic în sol. Cultivarea mazării ca un covor vegetal contribuie la refacerea rezervelor de azot în sol și la îmbunătățirea fertilității acestuia. De asemenea, covorul vegetal de mazăre poate sprijini biodiversitatea prin atragerea insectelor polenizatoare și prin furnizarea unui habitat pentru organisme utile solului.

2. Contribuie la gestionarea apei în ferma ta. Rădăcinile mazării ajută la reținerea apei în sol, ceea ce poate reduce necesitatea irigării suplimentare. De asemenea, acest covor vegetal poate reduce scurgerea apei și riscul de pierdere a nutrienților prin drenaj, contribuind la conservarea resurselor de apă și la utilizarea eficientă a acesteia.

3. Ajută la suprimarea creșterii buruienilor în fermă. Mazărea formează o acoperire densă și concurează cu buruienile pentru resursele din sol, inclusiv pentru lumină, apa și nutrienți. Prin urmare, acest covor vegetal poate reduce nevoia de erbicide și poate contribui la gestionarea naturală a buruienilor într-un mod sustenabil.

4. Protejează solul împotriva eroziunii cauzate de ploaie și vânt. Rădăcinile mazării întrețesute în sol stabilizează particulele de sol și previn degradarea acestuia prin spălare sau răvășire. Acest aspect este deosebit de important în zonele agricole expuse la risc de eroziune.