Specialiștii ALCEDO recomandă TONALE, un erbicid cu acțiune sistemică și reziduală!

TONALE – erbicid sistemic, cu 3 substanțe active și acțiune complexă pentru combaterea buruienilor graminee și a buruienilor cu frunză lată anuale din cultura de porumb Una din lucrările de întreținere din cultura de porumb este combaterea buruienilor, porumbul fiind sensibil la îmburuienare, în special în primele faze de vegetație.

Combaterea chimică a buruienilor din cultura porumbului asigura importante sporuri de producție, aceasta realizandu-se prin tratamente la sol, înainte sau după semănat și tratamente în perioada de vegetație.

Specialiștii ALCEDO recomandă TONALE, un erbicid cu acțiune sistemică și reziduală ce se bazează pe o tehnologie de microcapsulare denumită MICROPLUS, brevetată de Sipcam-Oxon.

Avantajele erbicidului TONALE:

• Adaptabilitatea dozei în funcție de tipul de sol și de buruieni.

• Flexibilitate în aplicare atât preemergent cât și postemergent.

• Formularea modernă cu acțiune sistemică și reziduală asigură o cultură curată pe o perioadă mai lungă de timp.

• Condițiile meteorologice au influență limitată asupra eficacității produsului.

Erbicidul TONALE este formulat sub formă de suspensie concentrată de terbutilazin și mesotrione cu microcapsule de clomazona, cu aplicare atât în preemergenta cât și în postemergenta pentru combatera a unui spectru mare de specii de buruieni cu frunză lată și gramineele anuale din culturile de porumb.

La aplicarea în postemergenta timpurie, erbicidul are o eficacitate foarte bună în combaterea buruienilor aflate în primele stadii de vegetație datorită acțiunii reziduale.

Doza omologată:

• în preemergență (BBCH 00-10), în doză de 1,7-2 l/ha;

• în postemergenta timpurie, când plantele de porumb au 2-4 frunze (BBCH 11-14), în doză de 1,5-2 l/ha.

Atenție! Se aplică o singură dată pe sezon, într-un volum de apa cuprins între 200-400 l/ha. În cazul în care solul dumneavoastră este unul nisipos, pietros sau argilos, doza de erbicid utilizată va fi mai redusă. Pentru informații detaliate, accesați aici:

https://alcedo.ro/produse/tonale/