Pe lângă cultura de grâu, orzul și orzoaica sunt printre preferințele fermierilor. Ce soi alegem?

Pe lângă cultura de grâu, orzul și orzoaica sunt printre preferințele fermierilor atunci când vine vorba de structura de culturi de toamnă din fermă. Specialiștii ALCEDO au selectat cu multă grijă pentru această toamnă 2 soiuri de orz, dar și 1 soi de orzoaică, rezistențe la bolile specifice și cu un potențial de producție foarte ridicat, recomandate pentru toate zonele de cultură ale orzului din România.

WENDY

• soi de orz de toamnă furajer, semi-timpuriu;

• talia plantei: medie;

• capaciate de înfrățire: bună;

• toleranță la cădere: bună;

• toleranță la seceta: bună;

• utilizează eficient azotul din sol.

MELIA

• soi de orz de toamnă pe 6 rânduri, semi-tardiv;

• talia plantei: medie-înaltă;

• capacitatea de înfrățire: bună;

• toleranță la îngheț: mediu-tolerant;

• rezistență la cădere: foarte bună;

• toleranță la secetă și arșiță: bună.

CALYPSO

• soi de orzoaică de toamnă semi-timpuriu;

• capacitate bună de înfrățire;

• apariția spicului: semi-timpurie;

• talia plantelor: medie-înaltă;

• toleranță la cădere: foarte bună;

• se pretează pentru fabricile de bere.