Acțiune de verificare în cadrul amenajărilor piscicole şi habitatelor piscicole naturale!

Autoritatea Instituției Prefectului – Județului Ilfov, efective de la Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov, Inspectoratul de Jandarmi Ilfov, Poliția Locală au intensificat verificările cu privire la respectarea normelor legale impuse în starea de alertă. Controalele s-au desfășurat împreună cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, Inspectoratului Teritorial de Muncă, ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, ai Autorității Navale Române și ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier. 

Respectarea măsurilor de protecție sanitară a fost ținta acțiunilor derulate în centrele comerciale, în piețe, târguri, terase, ștranduri și cluburi în aer liber, precum și în amenajările piscicole de pe raza administrativ-teritorială a județului Ilfov, care au fost verificate cu precădere.  Acțiunile au vizat și modul de respectarea Regulamentului de practicare a pescuitului recreativ în condiții de siguranță şi de limitare a efectelor pandemiei de SARS-CoV-2 în cadrul amenajărilor piscicole şi habitatelor piscicole naturale, inclusiv modul de conștientizarea cetățenilor cu privire la respectarea normelor legale în vigoare.

În urma activităților desfășurate s-au  efectuat  un număr de 169 controale la societăți comerciale de pe raza UAT Snagov, inclusiv Lacul Snagov.

La acțiunea de inspecție și control desfășurată pe luciul de apă s-au folosit două ambarcațiuni și au fost verificați un număr de 8 pescari recreativi. Nu au fost constatate contravenții sau infracțiuni, pescarii verificați deținând documente legale și respectând prevederile Regulamentului de practicare a pescuitului recreativ în condiții de siguranță şi de limitare a efectelor pandemiei de COVID-19 în cadrul amenajărilor piscicole şi habitatelor piscicole naturale.    

În urma controalelor și verificărilor s-au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 17.000 de lei,  din care:

  • Șase sancțiuni contravenționale aplicate conform Legea nr. 55/2020, totalizând amenzi în valoare de 1000 de lei;
  • Două avertismente, aplicate conform H.G. nr. 984/2005;
  • Patru sancțiuni contravenționale aplicate conform  Legii nr.82/1991, totalizând amenzi în valoare de 16.000 de lei;
  • Un avertisment conform Regulamentului U.E. nr. 284/2011;
  • Cinci avertismente conform HG 537/2007.

Totodată, s-au desfășurat și activități preventive cu rol de informare.

Intervențiile organelor statului vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de  prevenire și limitare a infectării cu virusul SARS-CoV-2.