Agricover anunță noua conducere a Agricover Distribution

Agricover, un jucător important în piața de agribusiness din România, anunță numirea domnului Bogdan Dimcea (foto stânga) în funcția de Director General al Agricover Distribution SA. Domnul Ghiță Pinca (foto dreapta), cel care a ocupat anterior funcția de Director General, își va continua activitatea în cadrul companiei, în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație al Agricover Distribution SA.

De peste 20 de ani ne preocupăm să înțelegem nevoile fermierilor și să fim alături de ei pe întreg parcursul ciclului agricol, prin furnizarea promptă de soluții personalizate și de calitate. Această preocupare va continua să stea la baza dezvoltării noastre și mă bucur că îl promovăm, din interiorul organizației, pe Bogdan pentru a prelua conducerea Agricover Distribution și a continua succesul nostru. Îi mulțumesc lui Ghiță pentru întreaga activitate de până acum și mă bucur că vom continua să beneficiem de expertiza sa de neegalat în agribusiness. Le urez mult succes în noua etapă de dezvoltare a companiei”, a declarat Jabbar Kanani, Președinte al Consiliului de Administrație al Agricover Holding.

Bogdan Dimcea, are o experiență comercială și operațională de peste 22 de ani, câștigată în cadrul unor companii precum, Coca-Cola HBC, Red Bull România, CHS, Aectra Agrochemicals, și Agricover Distribution. Înainte de a fi numit Director General al Agricover Distribution, acesta a ocupat funcția de Director de Dezvoltare în cadrul companiei Agricover Technology. În noua sa poziție, Bogdan Dimcea va fi responsabil de continuarea creșterii sănătoase a Agricover Distribution, prin identificarea și promovarea celor mai bune produse și servicii destinate creșterii performanței fermelor.

Mă bucur că am oportunitatea acestui nou pas în cariera mea în cadrul Grupului Agricover, de care mă leagă o istorie îndelungată. În prezent, Agricover Distribution oferă fermierilor soluții tehnologice avansate precum, semințe certificate, produse de protecție a plantelor, produse de nutriție a plantelor, biostimulatori și combustibili, lucrând în strânsă colaborare cu colegii noștri de la Agricover Credit, astfel încât fermierii să le poată utiliza în condiții optime și să obțină cele mai bune performanțe agricole. Pe viitor, îmi voi dedica activitatea diversificării paletei de soluții tehnologice oferite fermierilor, indiferent de dimensiunea exploatațiilor lor, pentru a contribui eficient la dezvoltarea unei agriculturi performante și sustenabile”, a declarat Bogdan Dimcea, Director General al Agricover Distribution SA.

Ghiță Pinca, în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație al Agricover Distribution, va contribui la dezvoltarea strategiilor companiei, inclusiv prin dezvoltarea unor noi linii de afaceri care vor cuprinde o componentă semnificativă de inovație.

Sunt încântat de această nouă etapă în care mă regăsesc în cadrul Agricover Distribution și mă bucur să predau ștafeta către colegul meu, Bogdan Dimcea. Mi-am dedicat ultimii 15 ani pentru ca Agricover Distribution să ajungă un lider în acest domeniu, astfel încât fermierii cu care colaborăm să primească produse și servicii de calitate la un cost optim. Împreună cu Bogdan și echipa sa vom continua să dezvoltăm afacerea, prin identificarea de noi soluții inovatoare a căror adoptare de către fermieri să fie facilitată de sinergiile dezvoltate cu celelalte entități din Grupul Agricover”, a declarat Ghiță Pinca, Președinte al Consiliului de Administrație al Agricover Distribution.

În 2021, Agricover Distribution a deservit peste 8.300 de clienți fermieri, înregistrând venituri de 1,716 milioane RON din vânzarea de tehnologii agricole, atât pentru cultura mare, cât și pentru culturi speciale precum, cultura cartofului, pomicultură și viticultură.

Despre Agricover Holding

Agricover Holding este un grup de companii ultraperformant în sectorul de agribusiness european. Cu o experiență în domeniu de peste 20 de ani și o abordare antreprenorială la nivel de dezvoltare a afacerilor, Agricover este un generator de soluții inovatoare care transformă afacerile și viața fermierilor pe termen lung. Agricover Holding cuprinde liniile de business Agricover Distribution, specializată în distribuția de inputuri agricole, Agricover Credit, instituție financiară nebancară specializată în finanțarea fermierilor și Agricover Technology, prin care fermierii au acces la cele mai noi inovații în agricultura digitală mondială.