ALCANTARA – soi de grâu cu calități foarte bune de panificație!

Pentru fermierii care caută un soi de grâu tolerant la bolile specifice, specialiștii ALCEDO recomandă ALCANTARA, un soi iscusit ce prezintă un spic mare cu frunză stindard de culoare verde închis. Mai multe detalii despre caracteristicile acestui soi, găsiți în continuare:

ÎNSUȘIRI FIZIOLOGICE

  • soi aristat, timpuriu
  • talia plantelor: medie
  • rezistență la cădere: foarte bună
  • spic mare cu frunză stindard de culoare verde închis

TOLERANȚĂ LA BOLI

  • făinare (Erysiphe graminis): bună
  • rugina galbenă (Puccinia striiformis): bună
  • rugina brună (Puccinia recondita): buna
  • fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): bună

INDICI DE CALITATE

  • conținut de proteină: 13-14%
  • gluten: 26-28%
  • energie: 280-300
  • MH: 78-80 kg/hl
  • calități foarte bune de panificație

RECOMANDĂRI TEHNOLOGICE

  • zonare: în toate zonele de cultură ale grâului din România
  • densitate optimă: 380-400 boabe germinabile/mp