ALCUPRAL 50 PU – fungicidul care nu trebuie să lipsească în pomicultură în aceasta perioadă

Ce sunt tratamentele de iarnă? Sunt tratamente ce se efectuează începând cu perioada căderii frunzelor și până la pornirea în vegetație a mugurilor (deci în timpul repausului vegetativ), destinate combaterii bolilor și dăunătorilor. De asemenea, aceste tratamente pot reduce numărul de tratamente ulterioare, dat fiind faptul că reduc considerabil atât infecțiile primare cauzate de agenți patogeni, cât și formele de rezistență ale acestora. Tratamentele cuprice se vor aplica în perioada de repaus vegetativ, pe pomii uscați, cu scoarță neacoperită de gheață sau zăpadă.

Perioada de repaus vegetativ este cuprinsă între lunile noiembrie și februarie, însă căderea frunzelor pomilor se poate produce și mai devreme. Așadar, primul tratament de iarnă la pomi se va face cu un fungicid pe bază de cupru, precum Alcupral 50 PU.

Al doilea tratament se vă face primăvara, în momentul dezmuguririi. Pentru a evita că soluția să înghețe pe plante, este bine că aplicarea acestor tratamente să se facă la o temperatura de peste 6-7°C. Specialiștii în protecția plantelor recomandă aceste tratamente și pentru că ajută la maturarea lemnului și crește rezistența ramurilor de rod la temperaturile scăzute din timpul iernii.