Andermatt Grup AG, Elveția, o numește pe Liliana Ionescu în funcția de Chief Executive Officer la Andermatt Biocontrol România

Cu o experiență de peste 24 de ani în domeniul agribusiness în protecția plantelor, Liliana Ionescu s-a alăturat echipei Andermatt începând cu 1 martie 2023, având ca obiectiv principal dezvoltarea și extinderea operațiu­nilor pe piața locală.

Liliana Ionescu este licențiată în inginerie agricolă la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și deține o diplomă de master în agricultură durabilă. Înainte de actuala numire, ea a deținut diverse roluri manageriale în departamentele de vânzări și marketing – manager de marketing la DuPont România, iar în ultimii 10 ani la Summit Agro România în dezvoltarea afacerilor internaționale, vânzări și marketing, dintre care în ultimii 3 ani director comercial pentru România, regiunea Balcanică și Republica Moldova.

Despre Andermatt Biocontrol România

Obiectivul nostru este de a oferi fermierilor din România soluții de biocontrol pentru protecția culturilor. Acestea sunt destinate utilizării atât în agricultura ecologică, dar și în cea convențională. Aplicate în cadrul programelor de combatere integrată a bolilor și dăunătorilor, produsele nostre vor aduce un aport valoros în prevenirea rezistenței la soluțiile chimice existente, precum și menținerea unui mediu cât mai curat și sănătos.

Ne propunem să aducem în România soluțiile de biocontrol deja consacrate și utilizate de fermierii din întreaga lume

Primul produs care a fost lansat cu succes în 1988 de către Andermatt a fost insecticidul biologic Madex, un baculovirus natural împotriva moliei mărului (Cydia pomonella), care în prezent este omologat în peste 35 de țări din întreaga lume, printre care și în România.

În prezent, în țara noastră, sunt omologate produsele: Madex Top, NeemAzal®-T/S, Vitisan și RhizoVital C5,  urmând să fie lansate noi soluții de biocontrol de către Andermatt Biocontrol România, produse care sunt omologate la nivel global de Andermatt și companiile partenere.

Despre Andermatt Grup AG Elveția

Compania are sediul central în localitatea Grossdietwil, Elveția, fiind fon­da­tă de Dr. Martin Andermatt și Dr. Isabel Andermatt în anul 1988. De atunci până în prezent, Andermatt Grup AG a deve­nit una dintre cele mai importante companii de pro­tec­ție biologică a plantelor la nivel mondial, cu unități de producție situate în țări precum Elveția, Canada, Brazilia, Germania, Kenya și Africa de Sud. Produsele sunt distribuite prin intermediul a peste 100 de distribuitori din întreaga lume.

Din ce în ce mai mulți consumatori cer alimente fără reziduuri și standarde care să respecte mediul înconjurător. Noi, cei de la Andermatt, permitem producerea de alimente sănătoase, menținând în același timp un mediu sănătos. Expertiza noastră în domeniul cercetării și dezvoltării, al reglementărilor și al expertizei tehnice din întreaga lume ne ajută să oferim produse și servicii de înaltă calitate pentru a dezvolta soluții alternative la produsele de protecția plantelor și îngrășămintele convenționale.

Grupul Andermatt este specializat în dezvoltarea și producția de produse biologice destinate pentru protecția plantelor, casă și grădină, apicultură și zootehnie, având ca viziune – Hrană sănătoasă și Mediu sănătos – pentru toți!