“Apis Stănilă” I.F., producător – Miere polifloră de munte și Miere de salcâm!

miere, cotidianul-agricol

Stănilă Nicolae “Apis Stănilă” I.F. din localitatea Săsciori a obținut dreptul de utilizare a mențiunii de calitate facultative produs montan, pentru cele două sortimente de miere pe care le produceMiere polifloră de munte și Miere de salcâm, conform Deciziei nr. 459/26.11.2020 și figurează în Registrul Național al produselor montane la pozițiile nr. 1433 și 1434.

Stănilă Nicolae “Apis Stănilă” I.F. este o afacere care a început din pasiunea pentru albine, evoluând într-o exploatație apicolă, care asigura bunăstarea unei familii.

Domnul Stănilă Nicolae a avut primul contact cu apicultura pe vremea când era student și îl ajuta pe fratele său, care deținea stupi cu albine. Pe vremea aceea, începător în domeniul apiculturii, s-a documentat și cu timpul a învățat tot mai multe despre noua sa pasiune. După terminarea studiilor universitare, și-a dorit propria stupină și a achiziționat câteva lăzi pentru albine, pe care le-a populat cu roiuri de prin pădurile din jurul satului. Dacă la început a fost un apicultor amator, crescându-și numărul de familii de albine, cu timpul, a transformat pasiunea în afacere și astfel a devenit un apicultor profesionist, în anul 2004 înființând întreprinderea familială Stănilă Nicolae “Apis Stănilă”. Între anii 2005 și 2006 a accesat primele fonduri, prin programul operațional SAPARD, care au ajutat la dezvoltarea afacerii de familie.

“Cred că pentru majoritatea apicultorilor, lucrul în stupină este o delectare. Eu mă simt mereu ca într-un concediu. Apicultura înseamnă relaxare, încărcare energetică, și mai puțin muncă. Din sute de familii de albine, fiecare este unică, ceea ce necesită o abordare individuală, aceasta fiind de fapt și frumusețea muncii în apicultură, pentru că nu apare rutina și monotonia. Așa cum în societatea umană, o familie este unică, la fel și în apicultură, o familie de albine este unică”, a precizat domnul Stănilă Nicolae.