Aplică fertilizantul MICROFERT-U pentru culturi sănătoase, fară carențe nutritive

Folosirea fertilizanților foliari poate asigura toate elementele și microelementele nutritive necesare plantelor de cultură, la momentul potrivit.

MICROFERT-U este un fertilizant foliar lichid, produs în România la Alchimex. Are un indice de salinitate redus, favorabil culturilor în condiții de secetă și poate fi utilizat cu succes atât la culturile de câmp, cât și în vii, livezi sau în culturile legumicole. Se recomandă utilizarea, în concentrație de 0,5 – 1% (0,5 – 1 l produs/100 l apă), la culturile semincere și pentru consum, cu sau fară fertilizare de bază, pe toate tipurile de sol. În funcție de cultura, se recomandă că fertilizările să se facă odată cu erbicidările sau cu tratamentele pentru combaterea bolilor și dăunătorilor, având în vedere și capacitatea acestui fertilizant de ajustare a pH-ului soluțiilor de stropit, în sensul acidifierii acestora, aspect care influențează pozitiv stabilitatea și eficacitatea biologică a soluțiilor de stropit, mai ales când se folosește o apă dură. Produsul se poate utiliza și prin fertigare, în concentrație de 0,01 – 0,03% (0,1 – 0,3 l produs/1000 l apă), în perioada de creștere intensivă și fructificare.

MICROFERT-U are efecte benefice dacă se utilizează și în situații mai dificile pentru plante (când sunt afectate de grindină, când sunt desfrunzite timpuriu de boli sau dăunători, etc.).

Important! Se poate utiliza și ca fertilizant starter la culturile de floarea soarelui și porumb, în doza de 2,5 l produs/tona de sămânță, aplicat concomitent cu tratamentele la sămânță, asigurandu-se o mai viguroasă înrădăcinare și creștere a plantelor.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastră vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră. Informații găsiți și în aplicația ALCEDO, disponibilă în AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO