Aplicați FOLIMAX BORON-ECOMAX sau FOLIMAX BMOL ECOMAX!

Este important să aplicați FOLIMAX BORON-ECOMAX sau FOLIMAX BMOL ECOMAX la culturile de rapiță, floarea soarelui, porumb, sfeclă de zahăr, pomi fructiferi, vița-de-vie, dar și la alte culturi.

Borul este un micronutrient esențial pentru plante și, deși este necesar în cantități mici, are un rol critic în asigurarea sănătății și randamentului acestei culturi. Iată beneficiile utilizării îngrășămintelor foliare cu bor pentru culturile de rapița semănate în toamnă:

• Creșterea rezistenței la stres Culturile agricole și horticole sunt adesea supuse la stresuri abiotice, cum ar fi secetă, temperaturile extreme, cu diferențe mari între zi și noapte’, etc.

Borul ajută la creșterea rezistenței plantelor la astfel de condiții dificile, contribuind la reducerea impactului stresului asupra culturilor.

• Îmbunătățirea absorbției nutrienților

Borul are un rol cheie în procesul de absorbție a altor nutrienți esențiali, cum ar fi calciu, magneziu și fosfor. Prin utilizarea îngrășămintelor foliare cu bor, se poate asigura o absorbție mai eficientă a acestor nutrienți, ceea ce duce la o nutriție mai bună a plantelor.

• Sprijinirea formarii florilor și a producției

Borul are un rol esențial în fertilitatatea polenului , dar și foarte important în dezvoltarea florilor și fructelor, mărind eficacitatea polenizării și formarea semințelor.

Borul este adesea deficitar în sol, ceea ce poate afecta negativ culturile agricole și horticole. Utilizarea îngrășămintelor foliare cu bor ajută la corectarea acestor deficiențe și asigură o nutriție adecvată a plantelor pe tot parcursul sezonului de creștere.

În concluzie, utilizarea îngrășămintelor foliare cu bor, așa cum este FOLIMAX BORON-ECOMAX sau FOLIMAX BMOL ECOMAX poate aduce o serie de beneficii semnificative culturilor menționate. Aceste beneficii includ o creștere mai rapidă și uniformă a plantelor, o mai bună rezistență la stres, o absorbție eficientă a nutrienților, producție sporită și reducerea deficiențelor de bor.

În final, aceasta se traduce printr-o producție agricolă mai bogată și de calitate superioară, ceea ce este esențial pentru agricultură de succes.