ARBDD a decis prelungirea valabilităţii documentelor de pescuit comercial până la începutul lunii iulie

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) din Tulcea a decis prelungirea valabilităţii documentelor emise anul trecut pentru desfăşurarea în legalitate a activităţii de pescuit comercial până la începutul lunii iulie.

„Spre deosebire de anii trecuţi, în acest an, am decis ca membrii Comisariatelor ARBDD din teritoriu să preia de la pescari documentaţia necesară avizării permiselor de pescuit comercial. Am eliminat astfel un efort pe care-l făceau pescarii, dar şi aglomeraţia de la sediul Administraţiei”, a explicat Ion Munteanu-guvernatorul rezervaţiei.

Ion Munteanu a mai spus că, după încheierea prohibiţiei pescuitului în România, pescarii comerciali din Deltă îşi vor putea desfăşura activitatea în baza actelor emise anul trecut.

Potrivit ARBDD, anul trecut, cei 1.076 de pescari comerciali din Deltă au avut o cotă de aproximativ 4.150 de tone de peşte.

Prohibiţia pescuitului în România se va încheia pe data de 3 iunie, potrivit ordinului comun emis de Ministerul Mediului şi de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Este al doilea an consecutiv în care ARBDD emite după încheierea prohibiţiei pescuitului în România permisele pescuit comercial pescarilor din rezervaţie, din cauza lipsei actelor normative necesare emiterii acestor documente, în contextul în care anterior permiselor ajungeau la pescari înainte de reluarea pescuitului.