Asociația AIDER are printre obiective și schimbul de experiență între fermieri!

Astăzi 4 decembrie, echipa AIDER a organizat în locaţia Green Paradise Laguna din Focșani un eveniment dedicat Tehnologiei Strip Till, aplicată şi în cadrul societăţii agricole Comcereal Vrancea. Partenerii evenimentului au fost companiile: Caussade Semences, Saaten Union, Finexpert, DiverImpacts şi Michelin.

În prezentarea Comcereal Vrancea, domnul Gelu Scutaru, împreună cu fiul domniei sale, Cătălin, au exemplificat cum lucrează cele peste 4.600 de hectare de cultură mare, cum se ocupă de ferma pomicolă Haret, înființată după cele mai noi standarde și mai ales, cum pun pe masa vrâncenilor între 40.000 și 50.000 de pâini produse în fiecare zi, în fabrica proprie.

Pe lângă toate acestea, la Comcereal se testează și tehnologii noi, care să ajute la  conservarea și ridicarea fertilităţii solului, în condițiile creșterii producției agricole.

Despre Sistemul Strip Till şi modalitatea de a ridica fertilitatea naturală a solului a vorbit Patrick Valmary,  consultant în agricultură durabilă.

Invitaţii au avut oportunitatea să constate în cadrul vizitei din câmp cum se prezintă cultura de orz în urma aplicării Tehnologiei Strip Till.

Totodată, programul evenimentului a continuat cu vizitarea Livezii Fermecate dar şi a silozurilor și fabricii moderne de pâine.

La finalul zilei, participanţii au înţeles ce implică o afacere complexă și de succes cu o cifră de afaceri în 2019 de 43 mil. euro, cu 244 de angajați, cu investiții în 2019 de 3 mil. euro și un parc de utilaje de 4 mil. euro.

Reprezentantul Cotidianul Agricol prezent la eveniment va prezenta în cadrul revistei detalii tehnologice privind Sistemul Strip Till dar şi relatări legate de structura fermei Comcereal Vrancea.