Astăzi, evenimentul FutureON demonstrează, practic, inovația în agricultură!

Astăzi, 26 iulie, a.c., companiile KWS, Titan Machinery & Belchim Crop Protection au organizat în parteneriat evenimentul „FutureON dedicat inovației în agricultură” care a avut loc în localitatea Viziru, județul Brăila.

”Suntem bucuroși să vă prezentăm cele mai noi produse, tehnologii și soluții adaptate cerințelor pieței atât la nivel local, dar și tinând cont de tendințele globale în ceea ce privește dezvoltarea unei agriculturii sustenabile”a declarat Viorel Drăgușin – Director Național de Vânzări KWS Semințe.

Agricultura de azi nu se mai măsoară în hectare, ci în rentabilitate pe hectar. În acest sens, a gândi și a acționa antreprenorial este absolut necesar pentru cei implicați în fermă.

”Trebuie spus că o agricultură de succes are la bază rotația culturilor în asolament. Desigur, este foarte importantă diversitatea culturilor implicate, dar și mai importantă este succesiunea acestora, astfel încât activitatea agricolă să nu conducă la o oboseală a solului, ci dimpotrivă, să elibereze sinergiile existente, precum îmbogățirea acestuia în nutrienți, refacerea structurii lui, scăderea presiunii de boli, dăunători și buruieni.

Pentru compania KWS,  acest fapt se traduce prin a oferi nu doar varietăți cu potențial excepțional de producție, ci și o poziționare corectă a acestora, bazată pe particularitățile unei game vaste a numeroaselor specii, care să conducă la producțiile scontate de fiecare dintre fermieri”a subliniat Tomel Petrache – Product Manager KWS Semințe.

Conceptul cross-crop  dezvoltat de compania KWS, face referire la acest fapt, la înlănțuirea acestor elemente, într-un mod unic, care să conducă către o agricultură sustenabilă.

Cross-crop este o propunere de parteneriat de durată, pe termen mediu și lung,  între fermier și compania noastră, bazat pe experiența fermierului și pe cea a KWS, care datează de generații.

Cross-crop reprezintă totodată o soluție actuală, modernă, în conformitate deplină cu legislația europeană privind bunele practici agricole”a mai adăugat Viorel Drăgușin.

Valoarea genetică este desigur obligată a fi augmentată de o serie de servicii agrotehnice și digitale pe care compania KWS le-a introdus și le actualizează continuu în platforma MyKWS.

În contextul încălzirii globale, cu schimbări climatice majore, agricultura cunoaște actualmente una dintre cele mai mari provocări pe care le-a întâmpinat vreodată. Cu o populație în continua creștere, agricultura devine un sector cu o responsabilitate imensă pentru siguranța și securitatea alimentară. Ca urmare, creșterea randamentelor pe unitatea de suprafață devine un deziderat obligatoriu atât pentru fermier, cât și pentru cercetarea agricolă. De aici, asocierea cu 2 mari jucători din sectorul agricol, Titan Machinery și Belchim Crop Protection, a venit ca o necesitate la provocările climatice actuale și nu numai. Mai multe detalii pe: www.kws.ro.

Titan Machinery România, unul dintre cei mai importanți distribuitori de echipamente agricole și de construcții la nivel mondial, importă, dezvoltă și oferă tehnologii avansate, precum echipamente de ghidare și poziționare ce utilizează tehnologia RTK+, compatibile cu o gamă variată de utilaje agricole, de construcții sau din alte industrii.

”Titan Machinery România este distribuitor exclusiv pe piața din România al utilajelor agricole CASE IH  și VADERSTAD și al utilaje de construcții CASE Construction, echipamente de talie mondială, secondate de cel mai înalt nivel de service şi piese de schimb.

De asemenea, compania oferă soluții complete, inclusiv servicii de administrare a flotei de utilaje, prin sisteme extrem de avansate ale partenerilor noștri, cum ar fi de exemplu – sisteme de tip Case IH AFS Connect, soluții de ghidare automată sau manuală prin sistemul marcă proprie T-LINE Pro Track, sau tehnologii avansate de analiză a solului și de aplicare a ratei variabile”a precizat Răzvan Tomescu – Director Marketing Titan Machinery.

Departamentul  «Agricultura de Precizie» al Titan Machinery România are un aport substanțial la expansiunea sistemelor de precizie de care beneficiaza agricultura românească. Impactul pozitiv pe care îl au proiectele companiei americane pentru agricultorii din România dar și optimizarea permanentă a soluțiilor deja oferite, contribuie la dezvoltarea unei agriculturi moderne, sustenabile si, pentru tot mai mulți fermieri care nu își mai doresc sau nu îți permit costuri inutile, indispensabile.

Titan Machinery România oferă clienților soluții de echipamente grele de clasă mondială, piese de schimb de origine și servicii de asistență și mentenanță. Titan Machinery România operează pe piața internă printr-o rețea de paisprezece puncte de lucru, care au rolul de a acoperi eficient toată suprafața țării. Mai multe detalii pe www.titanmachinery.ro

Belchim Crop Protection este un important jucător belgian pe piața europeană de produse pentru protecția plantelor. Ca organizație și furnizor de produse inovatoare, compania s-a adaptat bine la schimbările din industrie și la mediul de reglementare în schimbare.

Dirk Putteman, fostul Managing Director, a fondat propria afacere de protecție a culturilor agricole, Belchim, în anul1987. Până la sfârșitul anilor 1990, a căutat și a găsit un parteneriat strategic cu ISK Biosciences,  înființând astfel o companie internațională de cercetare și dezvoltare.

Această alianță a permis nu numai un portofoliu de produse mai specializat, ci și o extindere suplimentară în Europa. Alături de un portofoliu inovator de produse, credibilitatea și reputația sunt active puternice ale Belchim Crop Protection,  dublate, mai ales, de capacitatea de a comercializa un produs, de la o introducere puternică, la o bună acoperire a pieței într-un timp foarte scurt.

În 24 mai 2022, Mitsui & Co., Ltd. a anunțat crearea unei noi companii, Certis Belchim B.V. Mitsui and Co., Ltd. și finalizarea unui acord definitiv prin care va fi lansată o nouă companie, formată din fuziunea filialei sale europene Certis Europe cu recenta sa achiziție Belchim Crop Protection.

Acționarii noii companii sunt: Mitsui AgriScience International S.A. (67%), Ishihara Sangyo Kaisha Ltd. (15%), Nippon Soda (10%), Mitsui Chemicals Agro Inc. (6%) și Kumiai Chemical Industry Co. Ltd. (2%).

În România și Bulgaria procesul fuziunii nu este finalizat. Detalii vor fi oferite presei la momentul respectiv.

Ca partener pentru protectia culturilor de porumb si floarea-soarelui în cadrul evenimentului FutureON, Belchim Crop Protection a participat cu solutii inovatoare de erbicidare: Botiga, Samson Extra 6 OD, Temsa, Proman si Deluge 960 EC. Mai multe detalii pe: https://belchim.ro.