Atenție, fermieri! Atacul larvelor de musca cerealelor poate duce până la compromiterea totală a culturii!

Temperaturile anormal de mari din această perioadă, de peste 5°C în timpul nopții și peste 15°C în timpul zilei, favorizează atacul larvelor de musca cerealelor! În jud. Argeș, în solele unde sămânță a fost tratată doar cu fungicid, s-a ajuns chiar până la compromiterea totală a culturii, fermierul fiind nevoit să reinsamanteze!

La o vizită în câmp se pot observa plantele atacate: frunza centrală a acestora este ofilită, iar dacă este smulsă se desprinde cu ușurință. Pentru o identificare mai exactă se poate îndepărtă ultima frunză (îngălbenită sau uscată), iar la baza tulpinii se depistează larva, situație în care se impune efectuarea tratamentului cu insecticidul FASTER GOLD 50 EC în doză de 0.1 l/ha.

Atenție! Plantele atacate nu mai fructifică, deci chiar și în cazul în care încă nu ați depistat atacul, specialiștii ALCEDO recomandă aplicarea unui tratament prevetiv cu insecticidul FASTER GOLD 50 EC în doză de 0.1 l/ha, care are efect și asupra afidelor.

Pentru mai multe informații despre oferta noastră, vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră agricolă sau rămâneți conectați la întreagă ofertă ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicației ALCEDO pentru fermieri iscusiți, disponibilă acum din AppStore sau Google Play: https://aplicația.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO