Atenție la afide! Monitorizați culturile de cereale păioase!

Odată cu căldura, afidele (Aphis spp.) au apărut peste tot, observându-se atacuri puternice la culturile de cereale păioase. Dacă nu se intervine la timp cu măsuri de combatere, pagubele cauzate pot fi foarte mari, ajungându-se până la moartea plantelor. Pragul economic de dăunare este de 2-25 afide/spic sau 10 afide/plantă. De asemenea, afidele sunt vectori pentru viroze, care odată intrate în plante sunt greu de combătut. Poate cea mai bună măsură de combatere a virozelor este stoparea vectorului, adică combatera afidelor și a altor insecte care înțeapă și sug sucul celular al plantelor. Alegeți KARIS 10 CS, piretroid iscusit pentru combaterea afidelor din culturile de grâu, orz, ovăz și grâu durum de toamnă și primăvară.

De ce este KARIS 10 CS iscusit? Pentru că acționează atât prin contact, cât și prin ingestie asupra adulților și a larvelor, având efect rapid și de șoc. Totodată, este compatibil cu majoritatea programelor de protecție a plantelor.

Cum se aplică? Tratamentele se aplică la avertizare, în timpul perioadei de vegetație. Doza recomandată este 0,05 l/ha. Pentru îmbunătățirea eficacității este important ca produsul să fie aplicat astfel încât să se asigure acoperirea uniformă a plantelor cu soluție.

Pentru mai multe informații despre aceste produse, vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră agricolă sau rămâneți conectați la întreaga ofertă ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicației ALCEDO pentru fermieri iscusiți, disponibilă acum din AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/ Echipa ALCEDO