Atenție la atacul bolilor la culturile de grâu semănate în toamnă!

Pentru o cultură sănătoasă de grâu, este important să avem grijă la cum evoluează plantele la ieșirea din iarnă și, chiar dacă bolile foliare nu și-au făcut apariția, să aplicăm un tratament preventiv imediat ce vremea se încălzește, mai ales acolo unde s-a cultivat un soi mai sensibil la bolile foliare sau s-a cultivat în monocultură ori o rotație scurtă.

Specialiștii ALCEDO recomandă COMET DUO, un pachet inovator cu două fungicide, COMET și FLEXITY, care combate complexul de boli foliare ale grâului, inclusiv făinarea, încă de la primul tratament din primăvara.

De ce este COMET DUO o soluție iscusită? Pentru că are un spectru larg de prevenire și combatere a celor mai păgubitoare boli întâlnite la grâu: făinarea, ruginile, pătarea reticulară sau arsură frunzelor și este flexibil în aplicare, în funcție de stadiul de dezvoltare a culturii și condițiilor climatice la momentul aplicării.

Când se aplică COMET DUO? Pachetul se poate aplică de la sfârșitul înfrățirii grâului până la înflorit (BBCH 25-61). Timpul de pauză recomandat este de 35 de zile. Pentru mai multe detalii despre oferta noastră vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră.

Informații găsiți și în aplicația ALCEDO, disponibilă în AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO