Atenție la fertilizarea porumbului și florii soarelui după răsărire!

Culturile de floarea soarelui, dar și de porumb, sunt deja bine conturate la mulți fermieri. Pe lângă combaterea buruienilor, în primele faze de creștere ale noilor plăntuțe, nici fertilizarea nu trebuie neglijată, pentru o vigoare bună și o dezvoltare armonioasă a plantelor. Din oferta deosebit de generoasă de la Alcedo, vă recomandăm fertilizantii:

Microfert Zinc conține, pe lângă zincul ușor asimilabil, azot ureic, fosfor, potasiu, magneziu, sulf, bor, cupru, fier și mangan, pentru prevenirea carentelor care pot afecta concomitent creșterea, dezvoltarea plantelor și formarea recoltelor. La culturile de porumb, sunt necesare 1-3 fertilizări foliare, la intervale de 7-10 zile, începând de la stadiul de 3-4 frunze, în concentrație de 0,5-1% (0,5-1 litru produs / 100 litri apă). La floarea soarelui se recomandă aplicarea în concentrație de 0,2-0,5% (0,2-0,5 l produs / 100 l apă).

FoliMax Bmol EcoMax este foarte eficient în prevenirea și eliminarea rapidă a simptomelor tipice ale deficienței plantelor față de bor și molibden. Se aplica la culturile de floarea soarelui și porumb, în doza de 1-1,25 l/ha, începând cu stadiul 4-6 frunze odată cu erbicidarea postemergenta. FoliMax N Progress este un îngrășământ foliar lichid cu azot cu eliberare lentă, formulat pentru aplicarea sigură și eficientă a azotului pe foliajul plantelor, în situații de consum specific foarte ridicat. Se aplică la floarea soarelui și porumb, de la 4-6 frunze până la limita de înălțime a intrării utilajului de stropit, în doză de 3-5 l/ha, de 2-3 ori pe an.

FoliMax Gold este un îngrășământ foliar lichid cu azot, magneziu și microelemente. Se poate aplica la floarea soarelui începând cu fenofaza de 4 frunze până la înălțimea de 80 cm a plantelor, dar și la porumb, în 2-3 tratamente foliare, combinate cu produse pentru protecția plantelor. Doza omologată: 2-4 l/ha.

FoliMax ZnECO asigură o înrădăcinare puternică a plantelor, realizarea unei cantități optime de biomasă și realizarea unei fotosinteze superioare a culturilor la care este aplicat. La porumb și floarea soarelui se aplică în doză de 0,8-1,6 l/ha, în doua tratamente.

Oleomax are o formulă specială, cu un conținut ridicat de fosfor, potasiu și bor, total solubil în apă și rapid asimilabil în plante, influențând decisiv formarea producției și creșterea calității acesteia. Se aplică la floarea soarelui și porumb în doză de 1,5 – 3 kg/ha, în 2-3 tratamente foliare, de la 6-8 frunze la minim 14 zile.

Unibore este un fertilizant foliar pe bază de bor, foarte eficient în prevenirea sau remedierea problemelor de carență ale culturilor de floarea soarelui. Se aplică în doză de 3 l/ha în stadiul de 6-8 perechi de frunze.

YaraVita Bortrac se aplică la culturile de floarea soarelui în doză de 2-3 l/ha, începând cu stadiul de 2 perechi de frunze până la faza de buton. Tratamentul se repetă dacă este necesar la un interval de 10-14 zile. Doza de apă: 200 l/ha. La porumb se aplică în doză de 3 l/ha, la faza de 4-8 frunze. Pentru deficiență majoră, tratamentul se poate repeta după 10-14 zile. Doza de apă: 50-200 l/ha.

YaraVita Last N are proprietăți de umectare extrem de bune pentru a asigura o absorbție maximă și o siguranță a culturilor. Deși este absorbit rapid în frunză, 25% din azot este prezent ca o formă cu eliberare lentă, pentru a da un efect de alimentare de lungă durată, astfel încât în multe situații sunt necesare mai puține aplicări. Se aplică la porumb în doză de 5 până la 20 l/ha, de la 4 până la 6 frunze, în aplicări repetate până la apariția mătăsii și în doză de 10 până la 20 l/ ha, prin aplicare foliara, după sfârșitul mătăsirii pentru umplerea boabelor.

YaraVita Zeatrel conține necesarul elementelor nutritive pentru porumb în formă concentrată, fiind o combinație echilibrată de nutrienți pentru această cultură. Se recomandă aplicarea în doză de 5 l/ha, în fenofaza de 4-6 frunze , într-un volum de soluție de 200-400 litri/ha.