Bayer și Titan Machinery: inovație în agricultura de precizie din România

  • Două mari companii își alătură expertiza pentru a pune în valoare capabilitațile unei tehnologii moderne de cultură a porumbului
  • Beneficiile vor fi demonstrate în două ferme pilot din România: ferma Ro-Vithur, situată în județul Arad și ferma Somalex, situată în județul Ialomita

Pentru a maximiza performanța și profitabilitatea în agricultura de precizie, Bayer și Titan Machinery au decis să își unească expertiza și să pună în valoare tehnologiile moderne de cultură a porumbului. Demonstrațiile în câmp vor avea loc în două ferme pilot din România: ferma Ro-Vithur, situată în județul Arad și ferma Somalex, situată în județul Ialomița. Aceste demonstrații vor ilustra beneficiile tehnologiilor adaptate mediului de producție și vor acoperi toate etapele de lucrări tehnologice.

Scopul acestui proiect este de a evidenția eficiența și randamentul tehnologiilor de ultimă generație în perspectiva maximizării fiecărui gram de îngrășământ și a fiecărei semințe de porumb folosite. Cele doua companii vor investi toată experiența acumulată în dezvoltarea tehnologiilor și o vor concretiza prin managementul unei culturi de porumb pe un întreg ciclu de producție.

Prin intermediul agriculturii digitale, detaliile complexe precum fertilizarea diferențiată, rata de semănat variabilă sau aplicarea diferențiată a produselor de protecția plantelor, nu mai sunt obstacole sau provocări, ci oportunități pentru creșterea performanței și profitabilității în fermă sau pentru o utilizare sustenabilă a resurselor disponibile.

Acest parteneriat reprezintă un pas important în evoluția agriculturii de precizie din România și va contribui la implementarea unor soluții inovatoare pentru o agricultură tehnologizată, eficientă și sustenabilă.

Despre Bayer

Bayer este o companie globală cu competenţe cheie în domeniul Ştiinţelor Vieţii, respectiv sănătate şi agricultură. În conformitate cu misiunea sa, „Sănătate pentru toți, nimeni fără hrană”/ “Health for all, Hunger for none”, produsele și serviciile sale sunt concepute pentru a ajuta oamenii și planeta să prospere prin sprijinirea eforturilor de a face față provocărilor majore prezentate de o populație globală în creștere și îmbătrânire. Bayer se angajează să contribuie dezvoltarea durabilă și să genereze un impact pozitiv asupra afacerilor sale. În același timp, Grupul își propune să-și crească puterea de câștig și să creeze valoare prin inovare și creștere. Marca Bayer reprezintă încredere, fiabilitate și calitate în întreaga lume. În anul fiscal 2023, Grupul avea aproximativ 100.000 de angajați și vânzări de 47,6 miliarde de euro. Cheltuielile de cercetare și dezvoltare înainte de articolele speciale s-au ridicat la 5,8 miliarde de euro. Pentru mai multe informații, accesați www.bayer.com.

Despre Titan Machinery România Titan Machinery România dezvoltă și oferă tehnologii avansate, precum echipamente de ghidare automată Case IH AFS AccuGuide ™ și T-Line ProTrack™, poziționare ce utilizează tehnologia de semnal RTK+ care oferă o precizie de 2.5 cm, dar și de ghidare manuală. De asemenea, Titan Machinery România oferă servicii de telematică și conectivitate de ultimă generație. Pentru mai multe informații, accesați https://www.titanmachinery.ro/