Biostimulatorii din gamele FERTIACTYL și ADN – Concepuți pentru performanța culturilor!

Biostimulatorii din gamele FERTIACTYL și ADN de la Timac Agro România sunt concepuți pentru performanța culturilor de toamnă și primăvară. Cu acțiune majoră asupra componentelor de randament, biostimulatorii Timac Agro oferă culturilor un plan de nutriție complet pentru o profitabilitate crescută.

Provocarea momentului în agricultura cotidiană este maximizarea producțiilor, optimizând costurile. Contextul agricol actual este unul delicat, deoarece prețurile principalelor materii prime din care se realizează diverse inputuri sunt în continuă creștere, iar contextul climatic este din ce în ce mai dificil. Având în vedere aceste aspecte, una dintre soluții poate fi valorificarea fertilității naturale a solului, posibilă cu ajutorul unor clase de biostimulatori, care pot reprezenta o strategie promițătoare în obținerea unor producții agricole durabile.

În acest context, Timac AGRO România sprijină productivitatea culturilor de primăvară și a celor de cereale păioase întârziate sau cu probleme de răsărire, prin gama de biostimulatori radiculari FERTIACTYL.

Complexul FERTIACTYL, datorită compoziției exclusive, crește gradul de asimilare a nutrienților cu minim 40%, în special a elementelor minerale cu mobilitate redusă (P), dar și a celor de dimensiuni reduse (Cu, Zn).

Gama FERTIACTYL înglobează în specificitatea sa și un fitohormon din grupa citokininelor, care acționează asupra dezvoltării sistemului radicular, prin creșterea numărului de ramificații și a perișorilor absorbanți. Astfel, plantele vor explora un volum mai mare de sol, vor putea absorbi mai multă apă și elemente nutritive și vor fi mai bine ancorate în sol.

Specificitatea FERTIACTYL conține, de asemenea, glicin-betaină, cel mai eficient osmoregulator recunoscut științific. Acest osmoregulator menține activitatea fiziologică a plantelor chiar și în condiții de stres, intensificând fotosinteza pentru o creștere continuă, fără întreruperi.

Recomandarea Timac Agro România pentru această primăvară cuprinde tehnologiile FERTIACTYL STARTER și FERTIACTYL TRIUM.

Ce este gama ADN de la Timac Agro România?

ADN reprezintă un concept care adună toate inovațiile sub aceeași abordare. Acest concept schițează pârghiile de performanță la care trebuie să lucreze fermierii pentru a depăși provocările pedoclimatice, astfel încât să-și atingă obiectivele.

AMELIORARE – maximizarea potențialului genetic al culturilor agricole

DE-STRESS – minimizarea efectelor cauzate de stres

NUTRIȚIE – valorificarea fertilizării prin îmbunătățirea eficienței nutrienților

În cei peste 30 de ani de experiență în identificarea și extragerea substanțelor bioactive din plante și alge marine, am dezvoltat un “know-how” profund în prelucrarea acestor extracte naturale. Astfel de procese garantează calitate și stabilitatea produselor, ca parte a expertizei industriale Timac Agro. Fiecare soluție din aceasta gamă este vizată pentru o anumită fenofază și răspunde fiecărei provocări specifice cu care se confruntă fermierul.

ASTELIS – nutriție bioactivată pentru performanțe ridicate ale culturilor de cereale

GENAKTIS – exprimă întregul potențial genetic al culturilor de cereale păioase și rapiță

SEACTIV – mai puțin stres, pentru mai multă performanță la culturile de rapiță și grâu

StabilIți o întâlnire cu un expert Timac AGRO pentru consultanță agricolă personalizată!