BOLOGNA – soi iscusit de grâu, care asigură producții de calitate și sigure în fermă!

Ca în fiecare an, înainte să pună sămânță în pământ, fermierii se întreabă ce soi de grâu să aleagă. Pentru cei care își doresc o producție de calitate, garantată de conținutul foarte ridicat de proteină (12,5-14,6%), dar și de calitatăţile foarte bune de panificație, specialiștii ALCEDO recomandă soiul BOLOGNA.

ÎNSUȘIRI FIZIOLOGICE

  • soi aristat, timpuriu talia plantelor: redusă (82 cm)
  • boabe de duritate medie și ridicată
  • tolerant la îngheț, posibile efecte pe vârfurile frunzelor, fară impact asupra producției
  • pretabil pentru diferite tipuri de sol rezultate bune, chiar și în condiții medii de tehnologie

TOLERANȚĂ LA BOLI

  • făinare (Erysiphe graminis): tolerant
  • rugina brună (Puccinia recondita): mediu sensibil
  • rugina galbenă (Puccinia striiformis): mediu tolerant
  • fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): mediu tolerant
  • septorioză (Septoria tritici): mediu tolerant

INDICI DE CALITATE

  • conținut de proteină ridicat: 12.5-14.6%
  •  segment de panificație: calitate ridicată
  • potențial de producție ridicat masa hectolitrică > 74 kg/hl MMB: 28-31g;

RECOMANDĂRI  TEHNOLOGICE

  • densitatea optimă: 450-500 boabe germinabile/mp
  • perioada optimă de semănat: 15-25 octombrie

BENEFICII

  • garantează o producție de calitate printr-un conținut foarte bun de proteină (12.5-14.6%) și o calitate excepțională a acesteia (energie ridicată > 150 W cm2)
  • ajută la ridicarea nivelului de calitate al producției de grâu din fermă