Ca în fiecare an, înainte să pună sămânță în pământ, fermierii se întreabă ce soi de grâu să aleagă. Pentru cei care își doresc o producție de calitate, garantată de conținutul foarte ridicat de proteină (12,5-14,6%), dar și de calitatăţile foarte bune de panificație, specialiștii ALCEDO recomandă soiul BOLOGNA.
ÎNSUȘIRI FIZIOLOGICE
- soi aristat, timpuriu talia plantelor: redusă (82 cm)
- boabe de duritate medie și ridicată
- tolerant la îngheț, posibile efecte pe vârfurile frunzelor, fară impact asupra producției
- pretabil pentru diferite tipuri de sol rezultate bune, chiar și în condiții medii de tehnologie
TOLERANȚĂ LA BOLI
- făinare (Erysiphe graminis): tolerant
- rugina brună (Puccinia recondita): mediu sensibil
- rugina galbenă (Puccinia striiformis): mediu tolerant
- fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): mediu tolerant
- septorioză (Septoria tritici): mediu tolerant
INDICI DE CALITATE
- conținut de proteină ridicat: 12.5-14.6%
- segment de panificație: calitate ridicată
- potențial de producție ridicat masa hectolitrică > 74 kg/hl MMB: 28-31g;
RECOMANDĂRI TEHNOLOGICE
- densitatea optimă: 450-500 boabe germinabile/mp
- perioada optimă de semănat: 15-25 octombrie
BENEFICII
- garantează o producție de calitate printr-un conținut foarte bun de proteină (12.5-14.6%) și o calitate excepțională a acesteia (energie ridicată > 150 W cm2)
- ajută la ridicarea nivelului de calitate al producției de grâu din fermă