Care sunt beneficiile efectuării tratamentelor cu produse pe bază de strobilurine?

Efectul antifungic pe care îl au substanțele active din clasa strobilurinelor este arhicunoscut, însă cunoașteți și restul beneficiilor pe care le aduc aceste substanțe, datorită efectului lor specific de stimulare a metabolismului plantelor? Strobilurinele prelungesc durata de vegetație a plantelor, conferă un efect accentuat de „stay green”, intensifică fotosinteza, ajută la utilizarea mai eficientă a îngrășămintelor, cresc rezistența plantelor la perioadele de stres, la arsurile solare, precum și la secetă – toate acestea ducând la o recoltă sporită și de calitate superioară. Specialiștii recomandă ca tratamentele cu produse pe bază de strobilurine să se aplice preventiv, pentru a menține plantele sănătoase, dar și pentru a preveni dezvoltarea eventualilor agenți patogeni.

Pentru această primăvară vă recomandăm: 3 fungicide care conțin doar strobilurine:

CHAMANE este un fungicid cu spectru larg de combatere, cu acțiune translaminară, sistemică și protectoare, ce asigură un control excelent al ruginilor și are activitate bună împotriva bolilor spicului la cereale. De asemenea, poate fi utilizat pentru controlul Sclerotinia și Alternaria la rapiță.

COMET este un fungicid cu acțiune protectivă, curativă și eradicativă pentru controlul bolilor specifice culturilor de grâu, orz, secară, triticale, porumb și floarea soarelui. Se aplică preventiv pentru a obține maximum de siguranță. Oferă o protecție de aproximativ 21 de zile.

LEGADO pătrunde rapid în plantă și acționează preventiv, curativ și eradicativ. Are o excelentă selectivitate pentru culturile la care este omologat și un bun profil toxicologic, fiind prietenos cu mediul și utilizatorul. La culturile de cereale, asigură o perioadă de protecție în general de la 4 până la 6 săptămâni.

  • 1 fungicid care conține și combină proprietățile a două substanțe active: piraclostrobin și fluxapiroxad:
  • MIZONA este un fungicid cu acțiune protectivă, curativă și eradicativă pentru controlul bolilor specifice culturilor de grâu și orz. Poate fi aplicat în maximum 2 tratamente, la un interval minim de 21 de zile între tratamente, de la mijlocul înfrățitului și până la sfârșitul înfloritului.
  • PACHETE TEHNOLOGICE de 2 sau 3 fungicide pentru un spectru cât mai larg de combatere, dar și pentru prețuri competitive:
  • COMET DUO, care conține două fungicide: COMET și FLEXITY.
  • MIZONA DUO, un pachet inovator cu două fungicide: MIZONA și FLEXITY.
  • ZIZAN CHAMANE, pe bază de 2 fungicide: CHAMANE și ZIZAN 500 SC.
  • ZIZAN COMET FLEXITY, care, pe lângă COMET și FLEXITY conține și fungicidul ZIZAN 500 SC.
  • ZIZAN MIZONA FLEXITY, care conține 3 fungicide: MIZONA, FLEXITY și ZIZAN 500 SC.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastră vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră. Informații găsiți și în aplicația ALCEDO, disponibilă în AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO