Carne de porc fără antibiotice, lansată în magazinele daneze

Corporația daneză Crown a încheiat un parteneriat cu grupul Salling, care deține Netto, pentru a vinde carne de porc ABF prin magazinele celui mai mare retailer din Danemarca, potrivit euromeatnews.ro.

„Drept companie alimentară, putem influența dezvoltarea alimentelor de mâine. În 2019 am lansat un proiect care a implicat creșterea porcilor fără utilizarea antibioticelor, iar astăzi, peste 40 de fermieri danezi furnizează porci ABF Coroanei daneze. Următorul pas natural este de a pune carnea de porc ABF la dispoziția consumatorilor danezi. De aceea, sunt încântat că Salling Group și Netto oferă oportunitatea de a cumpăra carne ABF și de a contribui la dezvoltarea continuă a acestei metode de producție”, spune Jais Valeur, CEO al Grupului Danez Crown.

Noua inițiativă înseamnă că toată carnea de porc convențională din gama standard a Netto va fi furnizată, începând cu săptămâna 35, de la porcii crescuți fără utilizarea oricăror antibiotice.

În următoarele două săptămâni, noul tip de carne de porc va înlocui carnea de porc obișnuită obișnuită în gama standard de produse Netto.