Ce produs folosim că să avem plante sănătoase și tolerante la stres?

A apărut atac puternic de rugina galbenă (Puccinia striiformis) la grâu și încă se poate interveni rapid pentru combatere. De asemenea, aplicarea produsului Comet poate reduce îmbătrânirea prematură și poate prelungi perioada de vegetație a plantelor, având că efect direct creșterea producției.

Comet (200 g/l piraclostrobin) controlează un spectru larg de boli și mărește toleranța la stres, rezultând numeroase beneficii pentru culturile de floarea soarelui, porumb și cereale. Este un fungicid cu acțiune protectiva, curativă și eradicativa pentru controlul bolilor specifice culturilor de grâu, orz, secară, triticale, porumb și floarea soarelui. Piraclostrobinul este o strobilurina cu acțiune translaminara și sistemie locală, ce inhibă germinația sporilor și controlează creșterea micelului și sporularea.

De asemenea, efectele fiziologice dovedite conduc la îmbunătățirea fotosintezei, utilizarea mai eficientă a îngrășămintelor, creșterea rezistenței plantelor la stres și la arsurile solare precum și la secetă, mai puține frunze îmbătrânite, tulpini mai rezistente la frângere. Oferă o protecție de aproximativ 21 de zile. Pentru cultura de floarea soarelui se recomandă a se aplica de la stadiul de 6 frunze până la stadiul de stea (capitul 2-3 cm diametru). Pentru cultura de porumb se aplică maxim 1 tratament pe perioada de vegetație BBCH 30-65, respectiv de la începutul alungirii tulpinii până la înflorirea etajelor superioare și inferioare ale paniculului. La culturile de cereale se pot aplica maxim 2 tratamente, de la înfrățire și până la sfârșitul înfloritului (BBCH 25-69).

Pentru mai multe informații despre aceste produse, vă rugăm să apelați la reprezentanții ALCEDO din zona dumneavoastră agricolă sau rămâneți conectați la întreagăa ofertă ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicației ALCEDO pentru fermieri iscusiți, disponibilă acum din AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO