Ce soi iscusit de grâu vă asigura producții sigure și de calitate?

Ca în fiecare an, înainte să pună sămânță în pământ, fermierii se întreabă ce soi de grâu să aleagă pentru ferma lor. Pentru cei care își doresc o producție de calitate, garantata de conținutul foarte ridicat de proteină (12,5-14,6%), dar și de calitatatile foarte bune de panificație, specialiștii ALCEDO recomandă soiul BOLOGNA.

ÎNSUȘIRI FIZIOLOGICE

• soi aristat, timpuriu;

• talia plantelor: redusă (82 cm);

• boabe de duritate medie și ridicată;

• tolerant la îngheț, posibile efecte pe vârfurile frunzelor, fară impact asupra producției;

• pretabil pentru diferite tipuri de sol; • rezultate bune, chiar și în condiții medii de tehnologie; TOLERANȚĂ LA BOLI

• făinare (Erysiphe graminis): tolerant;

• rugina brună (Puccinia recondita): mediu sensibil;

• rugina galbenă (Puccinia striiformis): mediu tolerant;

• fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): mediu tolerant;

• septorioza (Septoria tritici): mediu tolerant;

INDICI DE CALITATE

• conținut de proteină ridicat: 12,5-14,6%;

• segment de panificație: calitate ridicata;

• potențial de producție ridicat, MH > 74 kg/hl;

• MMB: 28-31 g;

RECOMANDĂRI TEHNOLOGICE

• densitatea optimă: 450-500 boabe germinabile/mp;

• perioadă optimă de semănat: 15-25 octombrie;

BENEFICII

• garantează o producție de calitate printr-un conținut foarte bun de proteină (12,5-14,6%) și o calitate excepțională a acesteia (energie ridicată > 150 W cm 2);

• ajută la ridicarea nivelului de calitate al producției de grâu din fermă.