Ca în fiecare an, înainte să pună sămânță în pământ, fermierii se întreabă ce soi de grâu să aleagă pentru ferma lor. Pentru cei care își doresc o producție de calitate, garantata de conținutul foarte ridicat de proteină (12,5-14,6%), dar și de calitatatile foarte bune de panificație, specialiștii ALCEDO recomandă soiul BOLOGNA.
ÎNSUȘIRI FIZIOLOGICE
• soi aristat, timpuriu;
• talia plantelor: redusă (82 cm);
• boabe de duritate medie și ridicată;
• tolerant la îngheț, posibile efecte pe vârfurile frunzelor, fară impact asupra producției;
• pretabil pentru diferite tipuri de sol; • rezultate bune, chiar și în condiții medii de tehnologie; TOLERANȚĂ LA BOLI
• făinare (Erysiphe graminis): tolerant;
• rugina brună (Puccinia recondita): mediu sensibil;
• rugina galbenă (Puccinia striiformis): mediu tolerant;
• fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): mediu tolerant;
• septorioza (Septoria tritici): mediu tolerant;
INDICI DE CALITATE
• conținut de proteină ridicat: 12,5-14,6%;
• segment de panificație: calitate ridicata;
• potențial de producție ridicat, MH > 74 kg/hl;
• MMB: 28-31 g;
RECOMANDĂRI TEHNOLOGICE
• densitatea optimă: 450-500 boabe germinabile/mp;
• perioadă optimă de semănat: 15-25 octombrie;
BENEFICII
• garantează o producție de calitate printr-un conținut foarte bun de proteină (12,5-14,6%) și o calitate excepțională a acesteia (energie ridicată > 150 W cm 2);
• ajută la ridicarea nivelului de calitate al producției de grâu din fermă.