Cea mai recentă tranzacţie în agribusiness: Holde Agri Invest preia compania Agromixt Buciumeni

Compania românească Holde Agri Invest SA a semnat un acord pentru achiziţia integrală a societăţii Agromixt Buciumeni, înfiinţată în anul 1991, care exploatează terenuri agricole în judeţul Călăraşi, anunţă Mediafax.

În urma acestei tranzacţii, Holde Agri Invest deţine peste 7.000 de hectare de teren şi urmează să fie listată în următoarele luni pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul HAI.

Anul trecut, Agromixt Buciumeni a avut 21 de angajaţi, venituri de peste 20 de milioane de lei şi un profit net de cinci milioane de lei, în cadrul fermei cultivându-se  rapiţă şi soia, culturi ce vor fi adăugate la portofoliul Holde.

În urma acestei tranzacţii, Holde Agri Invest a ajuns la 55 de angajaţi în principalele locații de activitate, inclusiv în centrul de servicii din București.

Compania Holde Agri Invest a fost înfiinţată în 2016 de patru antreprenori români – Liviu Zăgan, Robert Maxim, Matei Georgescu și Alexandru Covrig.

În afara celei mai noi ferme achiziționate în Călăraşi, Holde Agri Invest mai operează o fermă în zona Roşiorii de Vede şi deţine şi un siloz de 10.000 de tone la Călineşti.

Holde Agri Invest a decis să finalizeze această tranzacție indiferent de contextul actual al focarului COVID-19 în România, întrucât cererea de produse agricole rămâne neschimbată, iar fermierii trebuie să asigure continuitatea activităților. Alături de achiziția Agromixt, Holde Agri Invest mai intenționează în acest an să își continue investițiile în utilaje noi, instalații de depozitare, precum și sisteme moderne de irigații.

Anul viitor, managementul companiei se așteaptă să ajungă la 10.000 de hectare de teren. Obiectivul Holde este un portofoliu de minimum 20.000 hectare de teren operat în următorii zece ani.

Pentru a atinge acest obiectiv, Holde își propune să investească peste 50 de milioane de euro în dezvoltarea afacerii, să promoveze o afacere agricolă modernă, în care eficiența și excelența operațională reprezintă principalele ingrediente din spatele rezultatelor.