Cele mai noi tehnologii folosite în agricultură

Cu o populație curentă de 7.9 miliarde de locuitori în lume, domeniul agricol joacă un rol important în viața de zi cu zi a acestora. Mai mult de atât, nevoia de a produce materii prime a crescut considerabil. Drept urmare, mâna de muncă umană nu poate duce la bun sfârșit aceste sarcini. În mod natural, tehnologia modernă a fost introdusă și în acest sector.

Cele mai noi practici în agricultură se bazează în mare parte pe utilizarea mașinăriilor care monitorizează dăunătorii, starea solului, calitatea culturilor și alți factori. Iată care sunt câteva dintre cele mai noi tehnologii din domeniul agriculturii.

Sperietorile cu laser

A trecut de mult momentul în care oamenii își confecționau cele mai ciudate sperietori de ciori pentru a-și salva recoltele. În momentul de față a apărut un aparat modern care să țină păsările la distanță.

Din păcate, fermierii și nu numai sunt conștienți de faptul că dăunătorii, ciorile și alte păsări pot distruge recolta în proporție de 75% încă de la momentul în care roadele au fost culese. Acest lucru duce la pierderi financiare.

Pe lângă clasicele sperietoare de ciori confecționate din diverse materiale pe care oamenii le aveau la îndemână, aceștia au mai încercat și tunuri cu gaz propan sau alte invenții, dar natura a câștigat și de data aceasta.

Ei bine, adevărata revoluție o reprezintă o mașinărie care funcționează pe bază de laser. Acest laser verde nu este vizibil de către oameni la lumina soarelui dar ține păsările la distanță și nu este nociv pentru meniul înconjurător.

Dispozitive mobile

Oamenii își folosesc telefonul mobil de câțiva ani buni pentru a duce la bun sfârșit anumite sarcini. Pe lângă faptul că pot trimite mesaje și pot efectua apeluri, ei pot face poze pe parcursul zilei și pot comanda mâncare la birou.

Mai mult, cei ce doresc să aibă parte de divertisment pot accesa câteva sporturi ale minții așa cum sunt șahul, poker sau Sudoku și le pot juca de oriunde. Aceleași dispozitive mobile sunt utilizate și de către fermierii care își doresc mai mult control și eficiență în ceea ce privește sistemul de irigare pe care l-au implementat. Ei primesc rapoarte legate de umiditatea solului, condiția vremii și alte date de pe teren. Pe scurt, toate aceste acțiuni pot fi duse la bun sfârșit de la distanță printr-o simplă apăsare de buton.

Date de deasupra – drone

Aceste mici aparate zburătoare sunt foarte utile fermierilor din ziua de astăzi. Ele le pun la dispoziție o grămadă de date așa cum sunt prezența buruienilor, saturația apei în sol sau biomasa culturii. Spre deosebire de sateliți, ele oferă date mult mai precise și datorită faptului că sunt operate foarte ușor, aceste informații se pot obține numaidecât.

Dronele sunt de ajutor și în lupta împotriva insectelor. Invazia lor poate fi prevenită prin aplicarea de insecticid într-un timp mult mai scurt.

În ciuda faptului că ele sunt foarte ușor de folosit, necesită control cu ajutorul unei telecomenzi și pot obține multe informații într-un timp scurt, cea mai mare provocare fiind faptul că ele nu sunt ieftine.

Agricultura pe verticală

Până în anii 1950 acesta a fost considerat mai degrabă un subiect ce aparține filmelor de ficțiune, dar a devenit o realitate tot mai des întâlnită în ultima perioadă.

Această tehnologie joacă un rol major în agricultura urbană și este utilă când vine vorba de producerea de legume pe verticală. Ea are și multe avantaje. Probabil cel mai evident este abilitatea de a produce legume proaspete într-un timp mult mai scurt și cu un preț mai scăzut. Partea bună este că această tehnologie nu se mai pretează doar mediului rural. Ea poate fi aplicată și la orașe, pentru a putea profita din plin de spațiul pe care oamenii îl au la dispoziție.

Așadar, dacă ți-ai început ziua cu un bol de cereale, iar mai apoi ai îmbrăcat un tricou din bumbac, probabil că ar fi cazul să-i mulțumești unui fermier. Chiar dacă în zilele noastre o mare parte dintre operațiuni sunt completate cu ajutorul tehnologiei, la baza lor stă un specialist care le controlează.

Cert este că tehnologia a transformat radical fiecare sector al vieții moderne, iar agricultura nu face excepție de la acest lucru. Fructele și legumele de pe masa ta au ajuns acolo mai repede și sunt mult mai proaspete datorită unor aparate inovatoare dar și a unor minți iscusite care se bazează pe acestea.