CEMA își împărtășește opiniile cu privire la PAC la Congresul Climmar

Accesul la tehnologie, susținerea programelor de cercetare și dezvoltare a UE și practicile agricole durabile au reprezintat dezbaterea PAC.

Asociația europeană de dealeri și reparatori de utilaje agricole CLIMMAR l-a invitat pe Jerome Bandry secretarul general al CEMA, împreună cu reprezentanții COPA-COGECA și CEETTAR să își împărtășească opiniile despre Viitorul PAC în cadrul congresului său anual organizat la Thun, Elveția.

Secretarul general al CEMA a prezentat punctele de vedere ale echipamentelor agricole privind PAC după 2020, care includ:

„Luați în considerare agricultura de precizie ca un promotor al dezvoltării durabile a productivității inagriculturii. Încurajarea utilizării tehnologiilor agricole inteligente și de precizie (S & PAT), sprijinirea accesului tuturor tipurilor de fermieri la S& PAT şi asigurarea unei schimbări bugetare notabile către fondurile de cercetare și dezvoltare pentru a garanta programe de cercetare agricolă continuă și orientate precum şi introducerea productivităţii  totale a factorilor (TFP) pentru a aplica principiul „să crească mai mult cu mai puțin” sunt doar câteva dintre elementele principale vizate de PAC” a explicat Jerome Bandry.

CEMA, CLIMMAR, COPA-COGECA și CEETTAR au convenit asupra unei declarații comune prin care se solicită o PAC puternică care să sprijine o agricultură competitivă care să atingă obiective ambițioase pentru climă, mediu, creștere și locuri de muncă, în timp ce privește modernizarea sectorului agricol prin investiții și inovatoare tehnologii