Combaterea buruienilor, o veriga importanta pentru obtinerea unor productii ridicate de porumb!

Una din cele mai importante lucrari de intretinere ale culturii de porumb este combaterea buruienilor, aceasta cultura fiind sensibila la imburuienare, mai ales in primele faze de vegetatie. Combaterea chimica a buruienilor din cultura porumbului asigura importante sporuri de productie. Pentru tratamente in perioada de vegetatie, specialistii ALCEDO recomanda:

CEREDIN FORTE 464 SL (acid 2,4 D din SDMA 344 g/l + dicamba 120 g/l) se aplica atunci cand porumbul are 4-6 frunze, iar buruienile dicotiledonate sunt in faza de rozeta. Doza recomandata este de 1 l/ha.

VECTOR (florasulam 6,26 g/l + acid 2,4 D din etilhexil ester 300 g/l) se recomanda pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale si perene, cu aplicare pana cand porumbul este in faza de 4-6 frunze. In doza de 0,4 l/ha combate in procent mai mare de 95% buruienile aflate in primele faze de vegetatie. Pentru combaterea buruienilor perene si a celor aflate in stadii avansate de dezvoltare se recomanda doza de 0,6 l/ha.

ASTRAL 40 OD (nicosulfuron 40 g/l) in doza de 0,8 l/ha, se aplica pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale, in faza de 2 frunzulite, iar in doza de 1,5 l/ha cand costreiul (Sorghum halepense) din rizomi are 15-20 cm, iar porumbul 4-6 frunze. Pentru mai multe informatii despre aceste produse, va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra agricola sau ramaneti conectati la intreaga oferta ALCEDO direct de pe telefonul mobil, cu ajutorul aplicatiei ALCEDO pentru fermieri iscusiti, disponibila acum din AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/
Echipa ALCEDO