BASF și BOSCH – demonstrație despre PRECIZIA SMART!

Companiile BASF și BOSCH au organizat astăzi, 30 mai 2023, în localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Ialomița, în cadrul fermei Sopema o demonstrație în câmp care a vizat prezentarea ONE SMART SPRAY, noul sistem inteligent de erbicidare selectivă. La evenimentul de lansare al noii tehnologii au luat parte specialiști din agricultură, fermieri precum și jurnaliști ai presei de profil.

Evenimentul a început cu o demonstrație în câmp unde, cu ajutorul unui sprayer de la Amazone, s-a demonstrat cum sistemul de precizie ONE SMART SPRAY detectează buruienile încă din faza incipientă de dezvoltare, astfel încât erbicidul să poată fi aplicat numai pe buruienile problemă, realizându-se astfel o reducere a costurilor în fermă.

Întâlnirea a continuat în cortul amenajat în câmp, unde specialiștii BASF au vorbit despre această soluție de precizie.

”Agricultura este într-o continuă schimbare, atât din punct de vedere al normelor legislative, cât și al instrumentelor și tehnologiilor care transformă acest domeniu zi de zi într-unul SMART.

Astăzi, vă prezentăm ONE SMART SPRAY, noua soluție de aplicare a produselor de protecția plantelor cu un nivel ridicat de precizie, care vă  va oferi economii maxime de erbicide, fără a compromite controlul buruienilor.

ONE SMART SPRAY este instrumentul inteligent care se aliniază obiectivelor Uniunii Europene din cadrul programului “De la Fermă la Consumator/Farm to fork” în ceea ce privește aplicarea erbicidelor, folosind cantitatea minimă de produs necesară pentru a stropi doar buruienile din plantație, asigurând, astfel, o economie de până la 87%*, în funcție de gradul de îmburuienare.

ONE SMART SPRAY face ca precizia să fie inteligentă, combinând cele mai bune tehnologii de precizie, instrumente digitale și inteligență agronomică pentru a duce controlul buruienilor la următorul nivel și a face agricultura mai productivă, profitabilă și durabilă”, au explicat organizatorii evenimentului.

*Conform testelor efectuate în câmp, în cadrul fermei Sopema.