Comportament excelent al hibrizilor KWS, la Ziua Porumbului Iaşi 2019

KWS Seminţe a prezentat în lotul demonstrativ de la Ziua Porumbului hibrizi din cadrul celor două concepte ale companiei: ClimaControl3 şi Plus4Grain. Reprezentanţii companiei KWS prezenţi la stand, Ciprian Emil Haş – product manager zonal şi Viorel Mircea – expert tehnic clienţi cheie, au vorbit despre comportamentul hibrizilor în platforma de la Târgul Frumos.

În contextul acestui an, care nu a fost tocmai favorabil culturilor agricole, hibrizii aflaţi sub umbrela celor două concepte KWS s-au comportat cu mult peste limita aşteptărilor din această zonă. În condiţii de cantităţi STAS şi nu de producţii de recoltare, hibrizii KWS şi-au demonstrat stabilitatea conform potenţialului lor de producţie indicat de grupa de maturitate. În platformă au fost prezenţi hibrizii: KWS Bellavista – FAO 330, Kamparis – FAO 390 şi Kapitolis – FAO 410, aparţinând conceptului ClimaControl3, precum şi KWS Smaragd –FAO 350 şi KWS Kashmir – FAO 370 din conceptul Plus4Grain. Pe primul loc s-a poziţionat KWS Kashmir cu o producţie STAS 13.771 kg/ha, urmat de KWS Smaragd cu 13.153 kg/ha şi Kamparis cu 12.894 kg/ha. Sunt hibrizi stabili care performează în condiţii de stres, cu vigoare bună la răsărire primăvara, cu incidenţă bună la înflorit şi cu toate carateristicile agronomice care îi fac performanţi în condiţii grele”, a precizat Ciprian Emil Haş.

La rândul său, Viorel Mircea a explicat redactorului nostru caracteristicile fiecărui concept. ClimaControl3 a fost lansat în urmă cu doi ani, ca un răspuns la nevoia explicită a fermierului în ceea ce privește utilitatea în fermă a hibrizilor de porumb cu toleranță ridicată la secetă și arșiță în cele trei etape importante de dezvoltare ale plantei, respectiv: înainte, în timpul și după înflorire. Hibrizii de porumb din acest concept oferă stabilitate producției și siguranță profitabilității, chiar și în anii cu secetă şi arşită prelungită.

Anul acesta, compania KWS a lansat noua grupă a hibrizilor de porumb Plus4Grain care oferă performanțe superioare în condiții de practici agricole avansate. Prin intermediul acestei grupe de hibrizi superperformanți Plus4Grain, capabili de rezultate extraordinare în condiții de tehnologie intensivă, KWS a adus succesul în ferme. Hibrizii Plus4Grain exprimă adevăratul potenţial de producţie, fiind produse valoroase pentru fermieri valoroşi”, a spus Viorel Mircea.