Conferinţa „Inovații în ameliorarea plantelor – evoluții recente și traiectorii viitoare” se desfăşoară la USAMV Iaşi

În cadrul Săptămânii Europene a Biotehnologiilor, organizațiile profesionale AgroBiotechRom, care tocmai a sărbătorit un deceniu de la înființare, Asociația Producătorilor de Porumb – APPR și Alianța Industriei Semințelor – AISR își unesc încă o dată eforturile pentru a pune România pe harta inovației.

După o serie de evenimente organizate la București, astăzi, 25 septembrie, la USAMV Iași, are loc conferința cu tema „Inovații în ameliorarea plantelor – evoluții recente și traiectorii viitoare”.

Se vor adresa publicului format din cercetători, doctoranzi, studenți, fermieri, autorități locale, presă Julian Adams, profesor la Departamentul de Biologie Moleculară, Celulară și Dezvoltare al Universității Michigan, SUA, care va vorbi despre biotehnologiile moleculare și reglementarea acestora, și Martina Helminger, cercetător la Institutul pentru Cercetare în Chimie și Tehnologie din Austria, artizan al uneia dintre cele mai recente inițiative cetățenești din Europa: “Creșteți progresul științific –Agricultura contează!”

Celor doi conferențiari li se va alătura și doamna Anne-Claire Vial, Președintele institutului de cercetare agricolă Arvalis, din Franța, care va vorbi despre provocări, dar și despre așteptările pe care le au de la tehnologiile agricole de ultimă oră fermierii din Hexagon.

Pleiada speakerilor de la evenimentul care a început la ora 13:30 în Aula Magna a USAMV Iași va fi completată de dl. Mihael Cristin Ichim, cercetător științific la  Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Științe Biologice de la Piatra-Neamț, care va prezenta experiența recentă a României în studiul și utilizarea biotehnologiilor agricole moderne.

Evenimentul este moderat de academicianul Doru Pamfil, de la Centrul de Cercetare pentru Biotehnologii Vegetale al USAMV Cluj-Napoca, președinte al comisiei științifice specializate a Academiei de Științe Agricole și Silvice.

Evenimentul de astăzi este organizat în colaborare cu Ambasada SUA la București și USAMV Iași.

O prezentare mai amănunțită a conferențiarilor o găsiţi mai jos.